Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Savcı iddianameyi hazırladı: İmamoğlu’na 7 yıl 4 aya kadar hapis isteniyor!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırlanan iddianamede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 7 yıl 4 aya kadar hapsini talep etti ayrıca İmamoğlu için iddianamede siyasi yasak da talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırlanan iddianamede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında, katıldığı bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesiyle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle “terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek”, “hakaret” ve “tehdit” suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

İmamoğlu hakkında “terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek”, “hakaret” ve “tehdit” suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi

İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu, hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Başsavcı incindi diye hakkımda hazırlanan iddianameyi, ifademi alan savcı bey yerine incinen başsavcının yardımcısı yazmış. Daha mahkemeye ve avukatlarıma gönderilmeden iktidar medyasına dağıtılan evrak paniklerinin resmidir. Bu davaları “yakından” takip eden, içeriklerini bilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, belli ki seçimde milletin önüne mertçe çıkmak yerine, masabaşı oyunlarıyla ayakta kalacağını sanıyor. Milletimiz demokrasiye ve kendi seçme hakkına zerre itibar etmeyene artık itibar etmemektir. Bunu da heybenize yazın.”