Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sazlıdere’nin sorununu kim çözecek?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Oturumu’nda Çayırova Sazlıdre’deki vatandaşların mağduriyeti soruldu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi

Sebahattin AydınKocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Oturumu 1. Birleşimi, bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yönetimiyle gerçekleştiriliyor. 114 gündem maddeli mecliste CHP Grubu’ndan Başkanvekili Engin Taşdemir, Halis Koç imzalı verilen önergede, Sazlıdere kentsel dönüşümü soruldu.

TAPULU TAPUSUZ VATANDAŞLAR

Önergede,  şu ifadeler yer aldı: “Kentsel dönüşüm kapsamındaki tapulu tapusuz çok sayıda vatandaşın 40-45 yıla yakın süredir, yaşamını sürdürdüğü  Çayırova Sazlıdere’de sorun çözümüne dair ilk adımları muhalefet iktidar birlikteliğinde, sizlerin öncülüğünde 2020 Ekim ayında atılmıştı.

Sayın Başkan konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na taşıyıp somut bir proje veya alternatifli projelerle dönüş yapacağınızı halka arz etmiştiniz. Akabinde 25 Aralık 2020 Cuma günü; Sn. Bakanın ilimize gelerek; birlikte yaptığınız görüşmede projenin tamamlandığına dair söz ettiğini ve bakanlığın Toki ile çalışma yaptığını önceki meclislerde arz etmiştiniz.

VATANDAŞ CEVAP BEKLİYOR

Bu vesile ile; Haklı olarak Sazlıdere sakinleri yaklaşık iki yıldır sahada uygulanacak projeleri merakla bekliyor, proje hangi aşamada, Toki çalışmaları ne durumda, Kentsel dönüşüm sürecinde barınma sorununa çözüm odaklı önerileriniz nelerdir.

Kısaca Sazlıdere mağdurları sizlerden kısa zamanda müjdeli haber bekliyor. Sazlıdere sakinlerimiz adına cevap bekledikleri bu sorunlara, Meclisimize Sözlü, tarafımıza yazılı cevap verilmesini arz ederiz.”

İHALE 8 ŞUBAT’TA

Büyükakın,  verdiği cevapta, “İki hafta önce bakanlığa gittik. Körfez’deki yerlerinden ve Sazlıdere’nin de içinde olduğu birçok çalışmayı gündeme getirdik. 8 Şubat’ta ihale günü alındı.” dedi.

engin tasdemir