Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SEDAŞ işçisi enflasyon zammını kabul etmedi

SEDAŞ ile TES-İŞ arasında yüzde 15’lik enflasyon zammının artırılması için anlaşma sağlanamayınca SEDAŞ işçileri yeni güne yağmur altındaki eylemle başladı

SEDAŞ ile TES-İŞ arasında

Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de elektrik dağıtım hizmeti veren Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ile Türkiye Enerji Su Ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) arasındaki 6 aylık enflasyon zammı anlaşması gereğince işçilerin maaşına yüzde 15 zam yapılacak. Sendika, ekonomideki gelişmeler nedeniyle bu zam oranının iyileştirilmesi amacıyla “ek protokol” için SEDAŞ’la bir süredir görüşme halindeydi. Taraflar arasında anlaşma sağlanamayınca TES-İŞ eylem kararı aldı. SEDAŞ’ın hizmet verdiği bölge müdürlüklerinde yeni hafta eylemle başladı.

İŞ BIRAKTILAR

Medyabar’ın haberine göre Sakarya’daki genel müdürlük kampüsünde de onlarca işçi yeni haftaya eylem yaparak başladı. Saat 08.00 – 09.00 arasında iş bırakma eylemi yapılırken, Adapazarı’ndaki genel müdürlük önünde yağmur altında basın açıklaması yapıldı. Eylem yeleklerini giyen SEDAŞ işçileri, 6 aylık enflasyon zammının artırılması için taleplerini toplu şekilde dile getirdi. İşçiler ” Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

SENDİKA BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Sendika Şube Başkanı Hasan Arıcı, kamuoyunu bilgilendirme adına yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2022’de 2 yıl geçerli olmak üzere yaptıkları toplu iş sözleşmesinin ardından gelen ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve fahiş zamların aldıkları ücretleri erittiğini ve alım gücünü çok düşürdüğünü vurgulayarak, “Üyelerimizin yaşadığı bu ağır yoksullaşma ve reel ücret kayıplarını bir nebze olsun azaltmak için ek ücret zammı protokolü yapma çabası ve mücadelesi kaçınılmaz bir hale gelmiştir” dedi.

Başkan Arıcı açılamasına şöyle devam etti;

“Ardı ardına yapılan zamlar, işçilerin alım gücünü alabildiğine düşürmüş, aldığımız ücret zamlarını eritmiştir. Arkadaşlarımız sağanak halinde yağan zam dalgasının altında inim inim inlemekte, bugünü nasıl geçireceğini bilememekte, yarını için ise daha fazla kaygı duymaktadır. Hiçbir mal ve hizmetin fiyatının düşmesi, ucuzlaması söz konusu değildir. Aksine fiyat artışları sürmekte, piyasada ki kar topu etkisi giderek büyümektedir.

TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyonun gerçeği yansıtmaktan çok uzak olduğu her kesim tarafından bilinmektedir. 3 Ocak’ta açıklanan, 6 aylık % 15,2 enflasyon gerçeği yansıtmaktan çok uzaktır. Son yıllarda üyelerimiz giderek fakirleşmekte alım güçleri düşmektedir. Gündelik hayatlarını sürdürmek için açıklarını borçla kapatma yoluna gitmekte ve bu amaçla bankalardan kredi kullanmak zorunda kalmaktadırlar. Açlık ve yoksulluk düzeyinde yaşamlarını sürdürmek durumunda kalan üyelerimiz, ağır koşullarda sadece fiziken değil, ruhsal olarak da çöküntü yaşamaktadır.