Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SEDAŞ’ta TİS görüşmeleri başladı

Yaklaşık 1.300 çalışanı bulunan Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş’de (SEDAŞ) toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Yaklaşık 1.300 çalışanı bulunan

SEDAŞ’ta 1300 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi’nde görüşmeler başladı. Bugün gerçekleştirilen ilk toplu iş sözleşmesi görüşmelerine TES İş Sendikası Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Özil, Adapazarı Şube Başkanı Hasan Arıcı, Adapazarı Şube Sekreteri Fuat Ayvalık, işyeri baş temsilcileri ile temsilcileri katıldı. İşveren tarafından ise SEDAŞ İcra Kurulu Başkanı Necmi Odyakmaz, SEDAŞ İcra Kurulu Vekili ve Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürü Asım Yüksel ile SEDAŞ’ın İK temsilcileri katıldı. Bugün gerçekleştirilen ilk toplantıda 21 idari madde de anlaşma sağlandı. Bugünkü toplantıyla beraber 60 günlük süre de başladı. 60 gün içerisinde sözleşme imzalanmazsa, yasal süreç başlayacak ve sendika eylemsel aksiyonlar alabilecek.

YEVMİYE 660 TL’YE YÜKSELDİ

Öte yandan TES İş Sendikası, SEDAŞ’taki yevmiyeler üzerinde ciddi bir düzeltme istiyor. Asgari ücret zammından önce SEDAŞ’ta yevmiyeler 535 liraydı. Asgari ücret zammıyla beraber SEDAŞ işçisinin yevmiyesi 660 TL bandına yükseldi. TES İş Sendikası da ilk etapta taban yevmiyenin 1.000 liraya yükseltilmesini istiyor. Sendika 1.000 lira üzerinden yevmiyelere de yüzde 50 zam talebinde bulunuyor. Ayrıca TES İş Sendikası, SEDAŞ’ta çalışan 1.300 üyesi için tüm sosyal hakları yüzde 70 oranında bir zam talep ediyor. Önümüzdeki toplantılarda ücret maddeleri de görüşülecek. SEDAŞ işçisi, işveren tarafından artan hayat pahalılığı, enflasyon ve asgari ücretin geldiği noktanın unutulmaması gerektiği ve yapılan işin tehlikesi göz önünde bulundurarak bir zam teklifinin gelmesi gerektiğini düşünüyor.