Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şehir Hastanesi Tramvayı’na “Bakan”lı açılış

Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattı, Bakan Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen tören ile açıldı. Protokol üyeleri, ilk seferi ise hep birlikte yaptılar

Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay

BAYRAMA KADAR ÜCRETSİZ OLACAK!

Yapımı 1,5 yıl süren Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu’na; Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti Milletvekilleri; Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Sadettin Hülagü, Cemil Yaman, Vali Seddar Yavuz,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar katıldı. Bakan Uraloğlu, Kartepe Körfez arasında yapılacak metro hattının 1 yıl içinde ihalesi yapılacağını ve adının da Körfezray olacağını belirtti. Bakan Uraloğlu ayrıca Şehir Hastanesi tramvay hattının bayrama kadar ücretsiz olacağının da müjdesini verdi.

5 İSTASYONDAN OLUŞUYOR

Proje bedeli 505 milyon 679 bin TL olan Şehir Hastanesi tramvay hattının uzunluğu 3,1 kilometreden oluşuyor. 5 istasyona sahip. (Kanal Yolu istasyonu, Turan Güneş istasyonu, Başaran istasyonu, FTR-Fizik Tedavi Rehabilitasyon istasyonu ve Kocaeli Şehir Hastanesi istasyonu…) Günlük yolcu kapasitesi ise 210 bin olarak açıklandı. Yapımı yaklaşık 1,5 yıl süren Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattı, Otogar istasyonundan Plajyolu tramvay hattına da entegre olacak. Proje kapsamında 12,4 kilometre ray imalatı yapıldı. Toplamda 40 bin 819 metreküp beton, 5 bin 975 ton demir imalatı gerçekleştirildi. Ayrıca 8 bin 500 metreküp taş duvar, 3 bin 980 metrekare taş pere ve 2 bin 400 metre fore kazık imalatı da yapıldı.

sehir hastanesi tramvayina bakanli acilis 1‘DAHA ÖNCE BAŞLAYAN PROJELERİ BİTİRME KONUSUNDA İYİLER’

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şunları söyledi; Muhalefet her seferinde bize Kocaeli merkezi hükümette çok ciddi kaynak aktarıyor ama merkezi hükümetten aldıkları çok az. Kocaeli hak ettiğini almıyor derlerdi. Bildiğiniz gibi Gebze-Darıca OSB’yi birbirine bağlayan 17 km metro hattını ihale etmiştik. Bu projeyi Bakanlığa devrettik. Belediyemizin yapma imkanı yoktu. Bunları aktardıktan sonra bu sefer muhalefet ‘Siz ne yapıyorsunuz ki’ demeye başladı. Ona da bahane bulmaya başladılar. Ortada yapma niyeti yok, imkan ve kabiliyet de yok. Var olan tünelleri kapatma konusunda hünerleri var. Daha önce başlayan projeleri bitirme konusunda iyiler.”

‘İSTASYONLARI İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ’

Şimdiye kadar ki yapılan projelerde Bakanlığımızın desteklerini gördük. raylı sistemdeki toplu taşımanın Kocaeli’de ki toplu taşımanın yüzde 30’una ulaşması temel hedefimiz. Bu hattımızla birlikte toplu taşımadaki raylı sistemlerin payı yüzde 20’lere yaklaşacak. Son bir tramvay hattı ihalemiz oldu. O da Alikahya Stadyumuna uzanan hat ihalesi… Bu ihalemizle bir seti iki set haline getireceğiz. İstasyonları iki katına çıkaracağız. Alikahya’ya gidecek olan hattın açılmasıyla saatlik 300 olan taşıma kapasitesi 600’e çıkacağından taşıma kapasitesi de iki katına çıkmış olacak. Böylece 15 adet tramvay aha alacağız. Mayıs ayında diğer hatta entegre şeklinde çalışacak diye ümit ediyoruz. Şehir Hastanesi’nin günce 50 bin yolcu kapasitesi bekleniyor.”

LOJİSTİK KÖY İÇİN BAKAN’DAN DESTEK İSTEDİ

Kocaeli’de kurulması beklenen Lojistik Köy konusunu da Bakan Uraloğlu’na aktaran Başkan Büyükakın: “Bu şehrin lojistik köyünün hazırlıklarının yapılması bizim için önemli. Şimdiye adar sizi çok rahatsız ettik Bakanım bizi hiç geri çevirmediniz. Lojistik Köy içinde bizi geri çevirmeyeceğinizi biliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konularda da sizi rahatsız edeceğiz. Ben bir kez daha bu hat için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sabrın sonu selamet” ifadelerini kullandı.

sehir hastanesi tramvayina bakanli acilisURALOĞLU: DEMİR AĞLARLA ÖRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Son olarak kürsüye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu şunları söyledi; “Ülkemizin en büyük üretim merkezlerinden biri olan Kocaeli’mizin kent içi raylı sistem ağını güçlendirecek ve vatandaşlarımızın Şehir Hastanesine ulaşımını kolaylaştıracak… Şehirlerimizi hızlı trenlerle birbirine bağlarken şehir içi ulaşımında da kent içi raylı sistem projelerini birbiri ardına hayata geçiriyoruz. Şehir, ilçe, belediye ayrımı yapmadan Ülkemizin dört bir yanını demir ağlarla örmeye devam ediyoruz. Gebze Sahil-Darıca OSB Metrosu Kocaeli’de olmak üzere İstanbul ve Bursa’da 60,7 km daha yeni raylı sistem hattının yapım çalışmalarına da devam ediyoruz.”

PLAJYOLU TRAMVAY HATTINA ENTEGRE OLACAK’

Açılışını yaptığımız Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattımızın yapım çalışmalarına 4 kasım 2022’de başladık. Bu hattı, bir buçuk yıldan kısa bir sürede tamamlayarak büyük bir başarıya imza attık. 3,1 kilometre uzunluğunda olan hattımız; Kanal Yolu, Turan Güneş, Başaran, FTR Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Şehir Hastanesi olmak üzere beş istasyondan oluşuyor. Hattımız ile şehrin dışında bulunan Kocaeli Şehir Hastanesi’ne ulaşım süresi; 15 dakikaya düştü. Tramvaylarımız günde 210 bin vatandaşımızı taşıyacak. Hattımız önümüzdeki süreçte otogar istasyonundan plajyolu tramvay hattına da entegre olacak.”

‘KOCAELİ’YE 264 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK’

“Yabancı sermayeli ve büyük ölçekli işletmeler en çok Kocaeli’yi tercih ediyor. Kocaeli için geliştirilen ulaşım projelerine de bu açıdan yaklaşıyoruz. Bugüne kadar Kocaeli’nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 264 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Kocaeli’yi tam anlamıyla uluslararası bir ticaret merkezine dönüştürdük. Başta İstanbul olmak üzere tüm komşularına yüksek standartlı bölünmüş yollarla bağladık. Bölünmüş yol uzunluğunu 376 kilometreye çıkardık. İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara Otoyollarını tamamlayarak dört bir yanını otoyol ağı ile sardık. Köseköy Lojistik Merkezinin ilk etabını açarak ithalat ve ihracat taşımalarına büyük bir ivme kazandırdık.”

‘BÜYÜKAKIN İLE BERABER YAPACAĞIZ’

“Gebze Organize Sanayi Bölgesi ile Darıca Sahili arasındaki yerleşimin yoğun olduğu bölgeleri metro konforunda birbirine bağlıyoruz. 15,4 kilometre uzunluğunda çift hat olarak inşa edilen hattımız 11 istasyonda hizmet verecek. Bu hat, tasarım hızı 90 kilometre olan araçlarla günde 330 bin yolcuya hizmet edecek kapasitedir. Gar İstasyonu ile Marmaray Hattına entegrasyon imkanı da sunacaktır. 2002 yılından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ideoloji siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket ediyoruz. Bu noktada 31 Mart seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiğimiz mevcut başkanımız Sayın Tahir Büyükakın Başkanımızla birlikte planladığımız tüm projeleri birlikte hayata geçireceğiz.”

sehir hastanesi tramvayina bakanli acilis 3

sehir hastanesi tramvayina bakanli acilis 2