Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şehit annesini AKP’li değil diye açılışa çağırmadılar!

Kocaeli’de 15 Temmuz şehidi Abdullah Tayyip Olçok’un adının verildiği gençlik merkezinin açılışına şehit annesi Nihal Olçok davet edilmedi. Nihal Olçok, “Abdullah’ın annesi var, biliyorsunuz değil mi?” ifadeleriyle bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na tepki gösterdi.

Kocaeli’de 15 Temmuz şehidi

Uğur ENÇ minKocaeli’de AKP’li Derince Belediyesi Dumlupınar Mahallesi’nde dev bir gençlik ve spor merkezi inşa etti. Belediye söz konusu merkeze 15 Temmuz şehitlerinden olan Abdullah Tayyip Olçok’un ismini verdi. Söz konusu merkezin açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptı. Ancak törene şehit annesi olan Nihal Olçok davet edilmedi. Nihal Olçok söz konusu duruma tepki göstererek bakan Kasapoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketlediği bir tweele düşüncelerini paylaştı.

Olçok tepki tweetiOLÇOK TEPKİ GÖSTERDİ

Olçok’un tweetinden şu ifadeler yer aldı: “Sayın Kasapoglu, Abdullah’ın annesi var biliyorsunuz değil mi? Bu nasıl bir nezaketsizliktir ki evladımın isminin verildiği tesisi açılıyor ama anne davet edilmiyor. Gerçi bu sizi aşar biliyorum ama yine de davet bekledim…” Hatırlanacağı üzere Nihal Olçok bir süre önce eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi’nin kurucular kurulunda yer almıştı. Olçok Gelecek Partisi kurulduktan sonra AKP’yi eleştiren pek çok açıklamasıyla gündeme gelmişti.

Ekran Resmi 2020 08 12 14.16.57“ŞEHİTLERİ RAHMETLE ANIYORUZ”

Söz konusu açılış töreninde konuşan Bakan Mehmet Muhrrem Kasapoğlu, “İnşallah bu hayırlı tesis gençlerimiz için ve Derincemiz için hayırlara, yeni bereketlere vesile olur. Bu vesile ile de Abdullah Tayyip Olçok ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz” dedi. Açılış törenine bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AKP Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın katıldı.

Derince Abdullah Tayyip Olcok Genclik ve Spor Merkezi 1

Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi nedir?

30 bin metrekare alan üzerine yapılan Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi içerisinde kütüphane, derslikler, özel ders çalışma odaları, bilgisayar odası bulunuyor. Ayrıca merkezin açık alanında futbol, basketbol ve tenis sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, fitness grubu, çocuklarımız için yaş gruplarına göre oyun alanları ve kaykay pisti de yer alıyor. Alanında uzman isimlerin görev alacağı merkeze gelecek olan çocuklar ve gençler, burada spordan eğitime kadar diledikleri tüm hizmetlere ulaşabilecek.

İLK TEPKİ GELECEK PARTİSİ’NDEN

Bu gelişmelerin ardından Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir’den sert tepki geldi. Demir, şunları söyledi: “Kocaeli Derince’de yapılan ‘Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’ hizmete alınıyor. Bakan başta olmak üzere, bakanlık yetkilileri, Kocaeli Büyükşehir ve ilçe belediye başkanı yaptığı açıklamalarla tüm halkı açılışa davet ederken, 15 Temmuz şehidinin annesi Nihal Olçok’u es geçiyor. Bu bir şehit annesine yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. İnsan düşünmeden edemiyor. Nihal Hanım’ın Gelecek Partisi’nin kurucular kurulunda yer alması davet edilmemesinde etkili olmuş mudur? Tesise adı verilen şehidimizin bir annesi, olduğu kimsenin aklına gelmemiş midir? Böyle bir devlet yönetim anlayışı olur mu? Bunu kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Unutulmamalıdır ki birlik ve beraberliğe her zaman ihtiyacımız var, küçük hesaplarla yapılan hamaset siyasetinin kimseye bir faydası olmayacaktır.”