Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şeker: Depremi gündemden düşürmemeliyiz!

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker TBMM gündemine depremi taşıdı, “Gündemden düşürmemeliyiz” dedi.

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas

UgYur ENCY min 173Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir konuşma yapan AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker depremin gündemden düşürülmemesi gerektiğini söyledi. Şeker şöyle konuştu: Değerli milletvekilleri, ekranları başında bizleri izleyen saygıdeğer vatandaşlarımız; deprem bölgesinde yaşıyoruz. Dolayısıyla, depremi yılın her günü gündemimizden düşürmemeliyiz.

PLAN, PROJE VE DENETİM

Bireysel olarak oturduğumuz konutların depreme dayanıklı olup olmadığını tespit ettirip devletin de verdiği destekle gereğini yerine getirmeliyiz. Bina yaptırırken ıslak zeminlerde kullanılacak malzemenin seçiminde gösterdiğimiz özenden daha fazlasını plan, proje ve denetim yapılmasına ve binanın karkası için kullanılan malzemeye göstermeliyiz.

İLKYARDIM EĞİTİMİ

Bina satın alırken manzarasının olup olmadığından, bina içindeki ıslak zeminde kullanılan malzemenin kaliteli olup olmadığından önce, binanın plan ve projesine uygun olup olmadığına, depreme dayanıklı olup olmadığına ve fay hattında olup olmadığına bakmalıyız. Deprem sonrası enkazda kalan komşuyu kurtarmak için ilk yardım eğitimi alıp almadığımızı sorgulamalıyız diyor Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.