Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sendikaya karşı olan Tarhan, bu yılki 1 Mayıs’ta da konuşacak mı?

Geçtiğimiz yıl Kocaeli’de kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın konuşma yapması tartışma konusu oldu. Fabrikasında sendikaya üye olan işçileri işten çıkartması ile gündeme gelen Tarhan’ın bu yılki 1 Mayıs’ta konuşma yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Geçtiğimiz yıl Kocaeli’de kutlanan
Nazim Ozgun Erbulan 1

Geçtiğimiz yıl İzmit’te DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde gerçekleştirilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde sendikalar, odalar, siyasi partiler, kitle örgütleri ve STK’lar Doğu Kışla Parkı’nda bir araya gelip, park alanından Anıtpark’a yürüdü. Anıtpark’ta coşkuyla kutlanan 1 Mayıs’ta konfederasyon ve sendika temsilcileri ile birlikte CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da konuşma yaptı.

FABRİKASINA SENDİKAYI SOKMADI

Tarhan’ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde konuşma yapması, aradan bir yıl geçmesine rağmen halen tartışılan konulardan birisi oldu. Sanayici ve otel işletmecisi Tarhan’ın ‘emek’ ve ‘dayanışma’ gününde konuşma yapmasının yankıları sürerken sahibi olduğu Çelikyay A.Ş.’de sendikaya üye olan işçileri işten çıkarması, Birleşik Metal- İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun tüm çabalarına rağmen fabrikasında sendikaya izin vermemesi yeniden aday gösterilmemesine yol açtığı iddia edildi. Sendikaya karşı bir tavır sergileyen Tarhan’ın bu yıl gerçekleştirilecek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde konuşma yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

TARHAN KONUŞMASINDA NE DEMİŞTİ?

2022 yılı 1 Mayısı’nda konuşan Tarhan, “Asla karamsarlığa kapılmayın diyen kamuda hak alamayan öğrenciler için karanlıkta kalan vatandaşlarımız için, elektrik faturasını ödemeyip karanlıkta kalan. Ankara’dan İstanbul’a hak, hukuk, adalet diyerek yürüyen, yeni bir anayasa çalışması için çalışan Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdim. Türkiye’de barış için, kardeşlik için, halayların çekildiği, emeğin halkça paylaşıldığı bir düzen çok yakın. Emeği geçen, burada mücadele den emekçi yoldaşlarını sizlerin huzurunda tebrik ediyor. Başarılarının devamını diliyorum. Ben de sizlerin yarından itibaren şeker bayramını kutluyorum” ifadelerini kullanmıştı.