Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şener Söğüt MHP dönemini işaret etti: Belediye maaş dahi ödeyemiyordu!

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt belediyenin borçları ile ilgili olarak MHP dönemini suçladı. 20 yıl öncesinde, MHP döneminde belediyenin maaş dahi ödeyemediğini ifade eden Söğüt denetim raporu sonrasındaki muhalefet iddialarını tek tek yanıtladı.

Körfez Belediye Başkanı Şener

Uğur EnçKörfez Belediye Başkanı Şener Söğüt belediyenin borçları ile ilgili olarak MHP dönemini suçladı. 20 yıl öncesinde, MHP döneminde belediyenin maaş dahi ödeyemediğini ifade eden Söğüt denetim raporu sonrasındaki muhalefet iddialarını tek tek yanıtladı. Söğüt konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bizim önümüze güzel bir fırsat gelmişti. 500 milyon liraya yakın bir borcumuz vardı ve her geçen gün artıyordu. Biz gelen fırsatı kaçırmamak adına 450 milyonluk borcu trampalarla belki de yarısından daha düşük bir maliyetle kapatmış olduk. Bunu beğenirsiniz, beğenmezsiniz sizin bileceğiniz iş.

TOPLAM BORÇ 80 MİLYON LİRA

Bu 123 milyon liralık borcumuzun 53 milyonluk esnaf borcunun 40 milyonu belediye firmamıza ait bir borç. Bunu çıkarmak lazım. Yaklaşık 80 milyon lira borcumuz var. 3 yılda İller Bankası payımızdan 45 milyon, ödediğimiz krediler de 21 milyon lira. Toplam 66 milyon lira borç ödedik. Evet SGK ödemiyoruz. Ancak 20 yıl önce bu belediye çalışanın maaşını ödeyemeyen bir belediye idi. Bugün biz çok daha iyi bir duruma getirdik. Ak Parti geldiğinde bu sorunu çözdük.” Bu sırada CHP’li meclis üyesi Engin Taşdemir, “MHP döneminden mi bahsediyorsunuz başkanım?” dedi.

PANDEMİ VE SAVAŞ BAHANESİ

Şener Söğüt açıklamalarına şöyle devam etti. “Hangi dönem olduğu fark etmez. Erhan Yenilmez belediye başkanı idi. Ama devletin de ödeme gücü, belediyelere yeterince pay aktarma gücü yoktu. Hem hizmet yapamıyordu hem de maaş ödeyemiyordu. Belediyeyi getirdiğimiz yer, devleti getirdiğimiz yer bizim geçmişten çok çok daha iyi bir noktada. Şu anda bir pahalılık yaşıyoruz ama bunun sebebi Ak Parti’nin ülkeyi yönetememesi değil. İki sebebi var bunun. Birincisi pandemi, ikincisi Rusya-Ukrayna savaşı. Biz Cumhur İttifakı olarak, Ak Parti olarak, belediyemiz olarak gece gündüz çalışıyoruz. Allah’ın izniyle bütün sorunlar çözülecek.

DOĞRUDAN TEMİNLER

Neticede biz borçlarla alakalı doğru bir iş yaptık ve takas yoluna gittik. Rakam çok yüksek olmasına rağmen yarısını bile ödemeden bu şehri bu borçtan kurtardık. Bu borç katlanır katlanır milyarları bulurdu. Ödeme şansın kalmazdı. Kesintilerin artardı. Ben muhalefete borç konusunda kendi partili belediyelerine bakmalarını öneririm. Biz Körfez Belediyesi olarak doğrudan teminde yüzde 10’luk sınıra yaklaştık ancak aşmadık. Bu yıl daha da titiz olacağız ve bu konuya dikkat edeceğiz. Tekliflerin aynı firmalar üzerinde yoğunlaşmasıyla ilgili elimizden geldiği kadar, mümkün olduğu kadar paylaştırmaya çalışıyor arkadaşlarımız. Bu konuya biraz daha dikkat edelim. Tabi her işi de herkes yapamıyor. Neticede o şirket o konuda daha tecrübe sahibi olabilir. Biz de sürekli arkadaşlarımıza mümkün olduğu kadar işleri paylaştırmasını ve Körfez esnafımıza yaymasını söylüyoruz.

SARNIÇHAN VE İLİMTEPE KÜLTÜR MERKEZİ

Körfez Sarnıçhan’da evet bir takım sıkıntılar var. Her bina yapıldıktan sonra müteahhitin sorumlu olduğu süreçler vardır. İlimtepe İş Merkezi’nde de durum bu. Şu anda yağmur insanları rahatsız edebiliyor. Proje anlamında bazı şeyleri daha önceden planlayıp İlimtepe’nin şartlarına göre değerlendirerek bir proje yapılabilirdi. Orada kamu alanları da mevcut. Şimdi ihale şartnamesindeki malzeme kullanılmış ama çatı akıtıyor. E mecbur müdahale etmek durumunda kalıyorsunuz. Elimizden geldiği kadar biz bu sorunları çözüyoruz.

KÖRFEZ TİCARET ODASI OTOPARKI

Körfez Ticaret Odası bir tüzel kişilik. Şoförler Odası da öyle. Şimdi zaman zaman Körfez Ticaret Odası’nda toplantılar oluyor, birlikte çalışıyoruz. Burada gittiğimizde yoğun toplantılarda yol kenarlarına araçlar park ediliyor. O bölgeyi rahatlatmak adına… Orası yeşil alan zaten. Körfez Ticaret Odası üyeleri bu kentin ticaret erbabları değil mi? Bunlar gittiği zaman rahatlıkla araçlarına park edebileceği bir yer bursa yanlış mı olur? Kötü mü olur? Biz atıl olan her alanı değerlendirmeye çalışıyoruz. Körfez Ticaret Odası’nı ben bir kamu kuruluşu olarak görüyorum. İhtiyaçlarını karşılamak için gerekirse daha farklı adımlar da atarız.”