Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şener Söğüt sonuçlara itiraz eden muhalefete yüklendi!

31 Mart 2024 Yerel

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri, Körfez ilçesinde büyük bir çekişmeye sahne oldu. AK Parti’nin deneyimli Belediye Başkanı Şener Söğüt, 34 bin 209 oy ile ipi göğüslerken, rakibi CHP’den Tayfun Balıkçı ise 32 bin 804 oyda kaldı. Ancak bu sonuçlar, CHP’nin itirazlarıyla sarsıldı. Tayfun Balıkçı’nın sandıkların yeniden sayılması yönündeki talepleri, ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi. Bu gelişmelerin ardından bir basın açıklaması düzenleyen Başkan Söğüt, muhalefetin iddialarına sert bir dille yanıt verdi. Seçimlerin şeffaf ve adil bir ortamda gerçekleştiğini vurgulayan Şener Söğüt şöyle konuştu: “Öncelikle 31 Mart seçimlerini geride bıraktık. İlçemize şehrimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Körfez’de de 31 Mart seçimlerinde özellikle Körfez halkının teveccühü ile Ak Parti 34 bin 209, CHP ise 32 bin 804 oy aldı. Kesin olmayan resmî sonuç olarak bin 395 oy ile Körfez Belediye seçimlerini Cumhur ittifakı olarak kazanmış olduk. Bizlere teveccüh gösteren tüm Körfez halkına teşekkürlerimizi sunuyorum.

ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR

Henüz mazbatamızı almadık. CHP’nin ve bağımsız adayın itiraz süreçlerini yaşadık. Bu tür seçim sonuçlarımda her partinin yasal hakkıdır seçim sonuçlarına itiraz etmesi. Buna saygı duyuyoruz. Bu hakkı gerektiğinde biz de kullandık. Özellikle bir kaç konu başlığı var sizinle paylaşmak istediğim. Bu itirazları yapmaları kanuni hakları ama özellikle kamuoyunda bir algı yaratmaya çalışmaları da açıkça söylüyorum Körfez halkının milletinin iradesine bi saygısızlık olarak görüyorum. Bu tür itirazlar yapılır ve bu tür itirazların kararını verecek kurumlar bellidir. İtirazı yapan partilerin de yetkilileri kurul üyesidir. Bu kararlar itiraza bağlanır. İlçe seçim kurulundaki süreç bugün itibariyle sonuçlandı ancak yeniden itiraz edilmiş durumda. Oyların yeniden sayılmasına bizim de tekrardan sayılmasına destek olmamızı istemişler. Benim bu konuda bir karar vermem, müdahale etmem hukuksuzluk. Bunun kararını yetkili kurumlar verir. Biz de saygı duyarız. Bin 395 oy farkı var.

SANDIK GÖREVLİLERİ YOK MUDU?

Maalesef bu tür algılar milleti tahrik etmek amaçlıdır biz başka bir amaç göremiyoruz. Bu algıları tamamen milletimizin kararına saygısızlık olarak görüyorum. Seçim günü her sandıkta sandık üyesi oluyor. Buradaki itirazlar için söylüyorum, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi yok muydu sandıkta? Bu sandık kurulu üyeleri imzalayıp göndermediler mi tutanakları? Bunları birleştirme tutanaklarıyla karşılaştırmadılar mı? Neticede kendi partilerinin kendi üyeleri de var orada. Aldıkları sandık kurulu tutanakları imzalı bir şekilde ellerinde. Biz de bunu böyle yaptık. Bu rakamlardan farklı bir rakam çıkıyorsa maddi bir hata vardır ,bunu da ilçe seçim kurullarının görmeme ihtimali yoktur. Algı yapacak itirazlara sarılmaları tuhaf.

ELEKTRİK KESİNTİSİ OLAN SANDIKLAR

Elektriklerin kesilmesi en fazla konuşulan konular arasında. Biz de istemezdik elektriklerin kesilmesini. 11.00 itibariyle kesildi bunu yetkililerden aldık. 3 mahallede yarım saat içerisinde tekrardan geldi. Bir iki muhtarlık sayımı haricinde bütün sayım işlemlerinin bitttiğini söyledi arkadaşlar bize. Oldu ki bitmemiş olsun kendi üyeleri oradaydı. Elektrik kesintisi olan sandıkların orada kimse bir sıkıntı olduğunu söylemedi. Sayım döküm işlemlerimin bittiği aşamada rötuş işlemlerini tamamladılar. Elektrikler kesildi, oylar çalındı demek kendi sandık kurulu üyelerine de saygısızlık.

NE ZAMAN Kİ KAYBETTİKLERİNİ ANLADILAR

Ne zaman ki kaybettiklerini gördüler o zaman oylar çalındı demeye başladılar. Öncesinde kimse bir şey demiyor neden? Bağımsız adayın aldığı oylar Anadolu Ajansın’da 2 bin gösterirken nasıl 300-400 olur. Diğer konu da bu. Oyların henüz 3’te 1’i girilmişken bu oylar nereye kayboldu? Diye soruyorlar. Burada seçime kaç parti girdi. Nerede diğer partilerin oyları? Anadolu Ajansı resmî belge niteliğinde mi? Neden bununla algı oluşturuyorsunuz? TRT’nin paylaşımına bakalım. 2 binden fazla gösteriyor ne diyeceğiz buna? Bu da açıkça bu işi sulandırmak için yapılıyor. Yeniden seçime götürebilir miyiz derdinde herkes. Körfez halkının iradesine saygısızlık bu. Körfez halkının iradesine sahip çıkacağız. Bir diğer konu geçersiz oy konusu. Geçersiz oy her seçimde çıkar. Bakıyoruz 5 bin tane geçersiz oy var. Oran olarak yüzde 5’lere denk geliyor. Körfez’e bakıyorsunuz da diğer illere ilçelere neden bakmıyorsunuz? Türkiye geneline neden bakmıyorsunuz? CHP’nin seçildiği yerlerde de geçersiz oylar var. Hem de çok fazla. O zaman orada da mı böyle yapacağız. Tüm Türkiye seçime yeniden mi gideceğiz? Akıl tutulması.”