Bugün Ak Parti’ye yakınlığı ile bilinen Özgür Kocaeli Gazetesi’nde yayınlanan bir köşe yazısı olay yarattı.
Köşe yazısında CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet eleştirilerken bir takım fotoğraflar kullanılmıştı.
Hürriyet’in camide takke dağıtırken, Darıca’da çorba dağıtırken fotoğrafları paylaşılan Hürriyet’le ilgili eleştirinin sadece köşe yazarına ait olmadığı, CHP’li Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe tarafından fısıldandığı ortaya çıktı.
Gazeteciler fikir alışverişlerinde bulunur.
Dostlarıyla irtibat kurabilirler.
Güvendikleri isimlerle irtibat kurabilirler.
Siyasilerle irtibat kurabilirler.
Bazen gazetenin görmediğini, çevresindekiler görebilir.
Fotoğrafı atar, bilgiyi verir, anlatır…
Siz de gazeteci olarak bu bilgileri ve fotoğrafları analiz eder, doğru bulursanız yorumlarınızla yayınlarsınız.
Söz konusu Hürriyet eleştirisinde gazetecinin, köşe yazarının hiçbir kabahati yok.
Kabahat CHP’li Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe’de.
Sertif Gökçe, partilisi, mevkidaşı, dava arkadaşı Fatma Kaplan Hürriyet’e saldırmak istiyor.
Hürriyet eleştirilsin, zarar görsün, yara alsın istiyor.
Bu sebeple gördüğünü, duyduğunu, düşündüğünü, gazeteci arkadaşına fısıldıyor.
Anlatıyor.
*
Peki olay nasıl ortaya çıkıyor?
Sertif Gökçe’nin kendi sosyal medya hesabından çektiği ekran görüntüleri söz konusu gazetede olduğu gibi yayınlanıyor.
Fotoğraflarda sosyal medya hesabının Sertif Gökçe’ye ait olduğu görülüyor.
Sertif Gökçe’nin fotoğrafları basına servis ettiği, “Baksanıza her ilçede geziyor. Bu doğru değil” minvalinde bir anlatımla eleştirilerini sıraladığı anlaşılıyor.
Gerçek kısa sürede ortaya çıkınca söz konusu köşe yazısındaki fotoğraflar herkesin kulağına gidiyor.
Fotoğraflardaki Sertif Gökçe kısmı kesiliyor.
İşte Sertif Gökçe’nin servis ettiği o görsel…
Peki şimdi ne olacak?
Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe disipline verilecek mi?
Hali hazırda CHP içerisinde pek çok hizipleşme varken Sertif Gökçe yeni bir güç mü olacak, Hürriyet karşısındaki mevcut muhalif gruplardan birine mi katılacak?
Derince Belediye Başkanlığı görevine geldikten birkaç ay sonra büyükşehir hayalleri kurmaya başlayan Sertif Gökçe’nin, Fatma Kaplan Hürriyet’in öne çıkmasından rahatsızlık duyduğu zaten biliniyordu.
Sık sık büyükşehirle ilgili aday olabilecek 2 belediye başkanı daha olduğundan (Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık’ı kastediyor) bahseden Sertif Gökçe’nin, Hürriyet’e karşı hamle yapabileceği, iktidara yakın bir gazetede Hürriyet’le ilgili makale yayınlanmasını isteyeceği kimsenin aklına gelmiyordu.
Akla gelmeyen oldu, Sertif Gökçe durduk yere savaş baltalarını çıkardı.
Bakalım bu duruma Hürriyet nasıl bir tepki verecek?
Sertif Gökçe’nin Fatma Kaplan Hürriyet’le ilgili yazılmasına ön ayak olduğu köşe yazısında şu ifadeler yer aldı:
Hürriyet, İzmit Belediye Başkanı seçildikten sonra zehirli bir özgüvene büründü!
Koltuğa oturduktan sonra kendisinden önceki dönemde usulsüz işe alındıklarını
iddia ettiği 30 kadar personeli işten çıkarttı.
O tarihten sonra İzmit’te büyük bir siyasi kaos oluştu!
İşten çıkartılanların tamamı mahkeme yoluyla yeniden işlerinin başına döndü.
Mahkeme kararı, Hürriyet’i çileden çıkarttı.
Siyasi intikam peşinde koşan Hürriyet, çalışanların eski görevlerine geri dönmesiyle aldığı yenilgi, kendisini daha da başkalaştırdı.
Örgütüyle de arasını açtı.İl, ilçe başkan ve yöneticilerle arasını açtı. Başkan seçildikten sonra kurduğu belediyedeki kadrosunu sonradan dağıttı.
Yetmedi bu kez de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ile de kapışmaya başladı.
Hürriyet, İzmit’te tam anlamıyla bir siyasi kaos yarattı ve bundan beslenmeye başladı!
İzmit’te 5 yıl boyunca kaos ve tartışma eksik olmadı!
31 Mart 2024’te yerel seçim öncesinde Hürriyet, İzmit’e değil, Büyükşehir’e aday olmayı istiyordu.
Seçim öncesi CHP kamuoyunda “ Hürriyet, Büyükşehir’e aday olsun, nasıl olsa kazanamaz. Böylece Hürriyet’ten kurtulmuş oluruz…” diye bir iddia dolaşmaya başladı.
Hürriyet, iddiayı çürütmek için “Bunlar bana Büyükşehir’i kaybettirir ve siyasi hayatım noktalanır” diyerek, İzmit Belediye Başkan Adaylığını kabul etmek zorunda kaldı.
AK Parti, İzmit’te seçim kazanacak bir aday çıkartamayınca Hürriyet, ikinci kez İzmit Belediye Başkanı seçildi.
Camide cüz, takke ve tespih dağıtıyor!
DARICA’DA ÇORBA DAĞITTI!
Hürriyet, ilk döneminde olduğu gibi ikinci döneminde de gözünü Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına dikti!
Ancak bu kez tarz değiştirerek…
Nasıl mı?
İl örgütüne tam anlamıyla sırtını döndü. Kendi partililerine büyük bir kin ve öfke içerisinde davranıyor. Hiçbir CHP’liye güvenmiyor.
Milletvekili Harun Yıldızlı ile arası kanlı bıçaklı. Konuşmuyor. Diğer iki milletvekili Çiler ve Kanko ile araları limoni…
İzmit Meclis toplantılarına çoğu toplantıda başkanlık yapmıyor. Meclisin yapıldığı günler ya Darıca’da, ya Gebze’de halk gezisine çıkıyor…
Darıca’da doğalgaz patlar, Darıca belediye başkanını aramadan, destek vereceğini söylemeden, kafasına göre ilçeye giderek, ilçe meydanında mobil aracını kurarak, çadır açarak çorba pilav dağıtır!
Başka bir ilçede, ilçe merkezinde izinsiz olarak nasıl çadır kurarsın!
Siyasette böyle davranmak irrite edici bir durumdur.
Madem afet yaşamış başka bir ilçe halkına destek olmak, yanlarında olmak istiyorsan nezaketen o ilçe belediye başkanı ki mevkidaşındır arayıp desteğini sunarsın.
Hürriyet’in bu davranışı ve başına buyruk tarzı çokça eleştirildi!
Camide cüz, takke ve tespih dağıtıyor!
CAMDE TESBİH, CÜZ, TAKE DAĞITTI
CHP Kocaeli Örgütü’ne baktığımızda yaşanan tüm tartışmaların içerisinde Hürriyet başrolde…
Parti içerisinde herkesi kırıp döküyor!
Örgütten izin almadan sorumlu olduğu İzmit’in dışına çıkıp başka ilçelerde siyasi çalışmalar yürütüyor.
SOSYAL MEDYASINDA PAYLAŞTI
Darıca, Gebze ve Çayırova ilçelerindeki çalışmalarından sonra Hürriyet, son olarak geçen hafta Cuma günü başörtüsünü takarak CHP Körfez İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunal ile birlikte Cuma namazı çıkışı Körfez Fatih Mahallesinde Körfez Camii önünde cüz, tespih, takke dağıttı.
Hürriyet, takke, cüz, tespih dağıtırken fotoğraf çektirdi ve bu görüntüleri kendi sosyal medya hesabından paylaştı.
Nasıl olur da bir ilçe belediye başkanı başka bir ilçede bu çalışmayı yapar?
Her şeyden önce solcu bir belediye başkanı böyle bir şey yapar mı? Yıllardır bu şehirde gazetecilik yaparım, hiç bir belediye başkanı başka bir ilçede camide takke cüz tespih dağuttığını görmedim.
Bu yaptığını AK Parti veya başka muhafazakar partili belediye başkanı yapsa, “takiyye yapıyorlar” derler.
Pes doğrusu…
Şu gerçektir ki, Fatma Kaplan Hürriyet artık CHP örgütüyle bir araya gelmesi, barışık olması, birlikte yol yürümeleri mümkün görülmüyor! Çünkü kendisini örgütün üzerinde görüp istediğini yapıyor!