Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SGK, Kocaeli’de borçlularını duyurdu!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kocaeli’de yer alan borçlularıyla ilgili bir liste yayınladı. Prim, işsizlik ve vergi borçlarını içeren listede pek çok kurum ve şahıs yer aldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kocaeli’deki alacaklarıyla ilgili bir liste yayınladı. Listede kentimizde yer alan pek çok kurum ve şahısla ilgili borçlar yer aldı. SGK Kocaeli’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Ekli listede Ünvanları, Adı-Soyadları ve İşyeri Sicil Numaraları yazılan işverenler adına merkezimizce düzenlenen prim,işsizlik primi,idari para cezaları ve damga vergisi borçları, 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 99. maddesince posta ile bilinen en son adreslerine gönderilmiş, ayrıca Merkezimiz tarafından araştırılmalarına rağmen adreslerinde bulunamadıklarından 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 103. ve 104 maddelerinde gereğince tebliğ yapılması zarureti doğmuştur.

TEBLİĞ EDİLMİŞ SAYILACAK

5035 sayılı kanunun 1. maddesi ile değişik 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 103.104. maddeleri gereğince iş bu ilan aynı kanunun 105. maddesine göre adı geçen işverenlerin ilan tarihinden itibaren 1 (bir) ay içinde Merkezimize bizzat veya bilvekale müracaat etmeleri veya taahhütlü mektup veya telgraflı adreslerini bildirmeleri halinde kendilerine kayıtlı resmi tebliğ yapılacağı, aksi halde aynı kanunun 106. maddesinde bu cetvelin ilan tarihinin takip eden 1 (bir) ayın sonunda tebliğin yapılmış sayılacağı hususunu ilan olunur.”

İşte o liste