Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sınava giren öğrencide corona pozitif!

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ)

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı dün Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirildi. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde de pek çok öğrenci sınava girdi. Öğrenciler sınava girerken ateşleri ölçülmedi. Üniversitenin 205 numaralı sınav salonu olarak ayrılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde büyük bir skandal yaşandı. 16 kişinin sınava girdiği salonda bir kız öğrenci fenalaştı. Sağlık ekipleri kız öğrenciye corona virüsü testi yaptı. Test sonucu pozitif çıktı.

YKS SINAVI NE OLACAK?

Sınava giren 15 öğrenci sınav sonrasında evlerine gitti. Sınavdan yaklaşık 2 saat sonra sağlık ekipleri öğrencilerin evlerine giderek corona virüsü testi yaptı ve öğrencilerin 14 gün boyunca evde karantinaya alınması gerektiğini söyledi. Sınava giren 15 öğrenci evlerinde özel odalara alındı. Öğrencilerin 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS sınavıyla ilgili tedirginlik yaşadığı öğrenildi. MSÜ sınavında yaşanan corona virüsü sıkıntısıyla ilgili olarak YKS’de ek tedbirler alınacak mı merak konusu.

AİLESİ HABER VERMEMİŞ

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü konuyla ilgili Bağımsız Kocaeli’ye konuştu. Hülagü, “ÖSYM ile toplantı yapmıştık. Ateş ölçme istememişlerdi. Biz istenen bütün tedbirleri uyguladık. Dezenfektan ile öğrenciler ellerini dezenfekte etti, maskelerini taktılar. Öğrencimiz sınav esnasında fenalaşmıyor. Daha önceden şikayeti varmış. Bu nedenle ailesi test yaptırmış. Sınav esnasında test sonucu pozitif çıkınca doktoru okulumuzla irtibata geçti. Öğrencimizi özel bir sınıfa aldık ve sınavını tamamladı. Ailesi sınav öncesinde bilgi verseydi bu durum yaşanmayacaktı.” dedi.

14 GÜN KARANTİNA

Sınava giren öğrencilerin karantinaya alındığını ifade eden Hülagü, “Filyasyon ekibi sınav salonunda olan öğrencilerin kimlik bilgilerini aldı. Bu öğrencilerle iritbata geçildi. Filyasyon ekipleri tarafından karantinaya alındılar. Sınav esnasında öğrencilerimizin tamamında maske vardı. Ancak yine de 14 günlük bir tedbir uygulanacak. Bundan sonraki sınavlarda ÖSYM’nin ateş ölçer şartı getirebileceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.