Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sırbistan'dan kurtuldular… Yurtdışından dönenler evlerine gönderildi!

Sırbistan'da mahsur kalan aralarında 14 Kocaelili'nin de bulunduğu 300 Türk yurda döndü. Vatandaşlar 14 gün kuralına uyacaklarına dair kağıt imzalatıldıktan sonra evlerine gönderildi.

Sırbistan'da mahsur kalan aralarında

UgYur ENCY min 231Sırbistan’da hava ve kara sınırları kapatıldığı için 14’ü Kocaelili olmak üzere 300 Türk ülkede mahsur kalmıştı. Airserbıya 20 Mart, THY ise 23 Mart’ta ek seferler koydu ancak bu seferler iptal edildi. Sırbistan’da mahsur kalan vatandaşlarımızın sesini Bağımsız Kocaeli duyurdu. Ev sahipleri tarafından evden çıkarıldıklarını iddia eden Türkler kalacak otel bulamadıklarını söyleyerek Türkiye Büyükelçiliği’ne başvurdu. Dışişleri Bakanlığı ile görüşmeler yapan vatandaşlar kendilerine önceliğin öğrenciler olduğu yönünde cevap verildiğini öne sürdü. Sırbistan’da mahsur kalan vatandaşlar yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

sirbistan sozcu 1

LÜTFEN BİZİ ÇIKARIN

“Sırbistan hava ve kara sınırları koronavirüs tedbirleri nedeniyle kapatıldı.20.03.2020 saat 13:10 Airserbıya ve 23.03.2020 saat 20:25 THY bilet almamıza rağmen uçuşlar iptal oldu. Bir çok arkadaş bu durumda ortada kaldı. Ülkede olağanüstü hal ilan edildi 17.00’den sonra sokağa çıkma yasağı var. Yeme içme yerlerinin tamamı kapalı. Çok sınırlı sayıda yer açık. Market ve eczaneler… kaldığımız evler komşuların rahatsızlığı nedeniyle ev sahibi tarafından evlerden çakmamız isteniyor. Otellerin tamamı kapalı. Sırbistan Türkiye Büyükelçiliği ve konsolosluk ile sürekli görüşme halindeyiz, Ayrıca TC Dışişleri Bakanlığı’yla görüşme gerçekleştirdik fakat önceliğin öğrencilerde olduğu ve beklememiz gerektiği söylendi. Şimdilik beklemekten başka şansımız yok. Bizim için burada kalmak hem çok riskli hem de durum her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Bugüne kadar konsolosluğa 300’e yakın başvuruda bulunulmuş. Herkes bir an önce ülkeye sağlıklı bir şekilde dönmeyi bekliyor. Lütfen bizi buradan çıkarın…”

YURTLARA DEĞİL, EVLERE…

Dışişleri Bakanlığı dün harekete geçti. Sırbistan’da mahsur kalan Türk vatandaşları THY’nin ek seferiyle Türkiye’ye getirildi. Söz konusu vatandaşlar evlerine ‘ev karantinasında kalmak’ şartıyla gönderildi. Sıbistan’dan dönen vatandaşlar, “Merhabalar evde 14 gün karantinada kalma formlarını doldurduk ve kurallara uymak kaydıyla çıkışlarımızı gerçekleştirdik.Bu anlamda sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Sırbistan’dan kurtulan Kocaelililerin isimleri şöyle;

Murat Koçak

Hüseyin Eyidoğan

Murat Şahan

Zafer Akay

Ayhan Güzelyurt

Mehmet Emin Sadef

Ali Bilgi

Ercan Eyidoğan

Fatih Altunbaş

Sercan Alemdar

Recep Buğdaycı

Selami Tuncez

Efrayim Buğdaycı

Cafer Yazıcı