Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sivas Katliamı’nın 30. yılında İzmit’te yürüyüş yapıldı

Sivas Katliamı’nın 30. yılında Kocaeli 2 Temmuz Anma Platformu’nun çağrısıyla bugün İzmit Yürüyüş Yolu’ndan İnsan Hakları Parkı’na kadar dövizlerle yüründü ve “Sivas’ı unutma unutturma” sloganı atıldı. 

Sivas Katliamı'nın 30. yılında

Sivas Katliamı’nın 30. yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de anma ve yürüyüşler gerçekleştirildi. Kocaeli 2 Temmuz Anma Platformu’nun çağrısıyla bugün İzmit Yürüyüş Yolu’ndan İnsan Hakları Parkı’na kadar dövizlerle yüründü ve “Sivas’ı unutma unutturma” sloganı atıldı. 

EĞİTİMDE LAİKLİK VURGUSU YAPILDI

Alanda basın açıklamasını Alevi Kültür Derneği Kocaeli Şube Başkanı Birol Sağlam ve Körfez Cemevi Başlanı Ziya Karadağ okudu. Açıklamada, iktidarın laikliğe savaş açarak müfredatı dincileştirdiği, ÇADES Projesi adı altında eğitimin tarikatlara teslim edildiği ifade edildi.

“KOCAELİ ANTİDEMOKRATİK TUTUMLARDAN AZADE DEĞİL”

Açıklamanın devamında özetle şöyle denildi: “Yaşadığımız şehir Kocaeli’de tüm bu antidemokratik tutumlardan azade değildir. Muteber kimlik dışında kalan tüm kitle ve kesimlere dönük baskıcı ve ayrımcı tutumlar hız kesmiyor. Alan yasaklamaları, anadilde konser iptalleri, kamuda işe alımlarda siyasi kayırmacılık, Alevi kurumlarına vergilerimizle meydana gelen kamu kaynaklarının ‘ulufe’ ve iktidara karşı suskun kalmak şartıyla sunulması rezaleti gibi ayrımcı uygulamalar, tarihimize onurumuza ve gözlerimizin içine baka baka devam ediyor.”

Sivas Katliaminin 30. yilinda Izmitte yuruyus yapildii