Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sokağa çıkma yasağı geri gelecek mi?

Corona vakalarının artmasıyla birlikte ‘sokağa çıkma yasağı geri gelecek mi?’ soruları da gündemdeydi. İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

Corona vakalarının artmasıyla birlikte

Corona vakalarının artmasıyla birlikte tedbirler yeniden genişletiliyor. Sokağa çıkma yasağının da bu kapsamda geri gelip gelmeyeceği merak konusuydu. İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili açıklama geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı şu an gündemde sokağa çıkma yasağının olmadığını dile getirdi.

HASSASİYET BEKLİYORUZ

Çataklı’nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: “Sağlık Bakanlığı’mızın Bilim Kurulu değerlendirme yapıyor. Değerlendirdikten sonra İçişleri Bakanlığı’na iletiliyor. O çerçevede tedbirler geliştiriyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili elimizde alınmış bir karar ve değerlendirme şu anda yok. Vatandaşlarımızdan daha yüce bir hassasiyet bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu bir değerlendirme yaparak, tavsiyede bulunuyor. İçişleri Bakanlığı bu tavsiyeler sonucunda karar alıyor. Bu canlı bir süreç. Zaman zaman belli tedbirler alınıyor ama sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili şu an alınan bir karar yok.”