Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sokak hayvanları için 6 ay denetimli alan önerisi

İzmit’te sokak hayvanları sorunun çözülmesi için İzmit Belediye Meclisi’nde MHP’li Ayhan Arpacı, güvenli büyük alanlar oluşturulması talep edildi.

İzmit’te sokak hayvanları sorunun

İzmit Belediye Meclisi bugün İzmit Belediye Meclis Salonu’nda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında gerçekleştiriliyor. MHP’li meclis üyesi Ayhan Arpacı, “5199 nolu yasa modifiye ediliyor. Hayvanlar insan sevmeyip hayvan severlerin insafına bırakılacak bir iş değil. Bu yasa önce Almanya’da çıkmış. Bu yasa köpeğe eşya ve mal gözüyle bakmaktan çıkarıyor. Hayvana şiddet uygulayan cezalandırılacak.

KIŞ AYINDA KAPALI TUTALIM

Kalıcı çözüm olarak Derince Belediyesi bir hayvan barınağı yapmış. Ancak bu barınaklar da çözüm değil. Almanya’daki model gibi yapmalıyız. Büyük alanlar oluşturulmalıdır. TOKİ bu projeye destek oluyor. Siyasetçilerin bu konuda bilimsel verilere değil de sesi çok çıkana boyun eğmesi. Bu hayvanlar için en azından kış ayında yapılacak bakım evlerinde bakalım. İnsana saldırıların yüzde 80’i kış ayında gerçekleşiyor. En azından 6 ay bu hayvanları kış ayında uzak tutalım. Bu hayvanları gerçekten düşünen doğal yaşam alanında yaşamasını ister. Sokakta kalmak o sokak hayvanlarına cezadır” diye konuştu.