Kocaeli’de faaliyet gösteren Solmet Ticaret İnşaat Sanayi Şirketi, Gebze’nin Mollafenari Mahallesi 4020 Sokak’ta ‘tehlikesiz atık depolama ve ön işlem/geri kazanım tesisi’ kurmak için Çevresel Etki Denetim (ÇED) süreci başlattı. Firmanın başlattığı ÇED sürecine ilgili kurumlardan onay verilmesi durumunda 680 bin 497 liraya tesis kurulacak ve 10 personel istihdam edilecek.
İŞLEM KAPASİTESİ BELLİ OLDU
Söz konusu firma Gebze’deki 180 ada ve 7 parseldeki 1.100 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 2 bin 75 metrekarelik arazide depolama tesisi kuracak. Solmet’in kuracağı fabrikada 2 adet dolum makinesi, 1 adet elek makinesi kullanılacak ve yılda 36 bin ton tehlikesiz atık ön işlemi yapılacak.
10 KİŞİYİ GÖREVLENDİRECEK
Fabrikaların bulunduğu bir alanda hizmet verecek olan tehlikesiz atık tesisi, hazır durumda yer alan binada faaliyete girecek ve bu nedenle herhangi bir inşaat aşamasından geçmeyecek. İşletme aşamasında ise yılda 300 gün boyunca 3 vardiya üzerinden hizmet verecek olan tesis, günde 8 saat boyunca aktif olacak. Gebzeli firmanın tesisinde 10 kişi görev yapacak.