Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Soydabaş: Sefa beyde olsaydı bu alanlar beton olacaktı!

AKP’li Mustafa Soydabaş, Gebze Millet Bahçesi tartışmasına katıldı. Soydabaş, “İzmit’te kamuya açılan yerler CHP döneminde, Sefa beyde olsaydı hepsi beton olurdu.” dedi.

AKP’li Mustafa Soydabaş, Gebze

Ugur ENC minGebze Millet Bahçesi projesiyle ilgili meclis gündem maddesinde yaşanan tartışmalara AKP’li Mustafa Soydabaş da katıldı. Meclis toplantısında konuşan Soydabaş şöyle konuştu: “Darıca’da, Derince’de millet bahçelerine hayır dediniz. Yarın 12 ilçede bu gündeme gelecek yine mi hayır diyeceksiniz? Gebze’de yıllardır bir sorun olan galericiler sitesini taşıyarak sorunu çözmüş olacağız. Kent içinde, Gebze içinde dağınık durumda olan galericilerin tek bir çatı altında toplanacak olmasına hayır diyorsunuz. Bununla beraber millet bahçesine de hayır diyorsunuz.

SEFA SİRMEN HATIRLATMASI

Eğer bu yerler sizin iktidarınızda olsaydı ne olurdu? Teker teker, örnekleriyle göstereceğim. Örnek olarak Bekirdere’deki cephanelik parkı vardı. Yüzde 100’ü bu iktidar zamanında kamuya ayrıldı. Şehir hastanemiz oraya yapılıyor. 937 dönüm alan. Tamamı kamu alanı. Bu alan Sefa beyin (Sefa Sirmen) elinde olsaydı ne olacaktı? Bakın afişi sunuyorum. Bekirdere Cephanelik Evleri olarak 2000 yılında konut alanı yapacaklardı. Yine Sekapark… Burada da Sefa beyin konut projesi vardı. Eski valilik binamız var. Yıkıldı. Yerine modern bir otopark yaptık. Burası Sefa beyin olsaydı ne olacaktı? Orada 8 katlı bir bina var. İşhanı. İzmit Belediyesi’nin mülküydü. Bir kişiye satıldı. İşhanı yapıldı. İzmit’te kamuya açılan bu yerler CHP döneminde olsaydı hepsi beton olurdu.”

MİLLET BAHÇELERİNE KARŞI ÇIKMIYORUZ

CHP’li Orhan Tanış, “Biz 2018 yılında Darıca Millet Bahçesi’ni burada oy birliği ile geçirdik. Daha sonra yapılan kimi değişikliklere karşı çıktı. O sebeple o karara muhalefet şerhi koyduk. Bu millet bahçesine muhalefet ettiğimiz anlamına gelmiyor. Kafaları bulandırmaya gerek yok. Derince Millet Bahçesi’ne de evet dedik. Orada da hayır dediğimizi söylüyor. Öyle bir şey yok. Biz siyaset yapmıyoruz. Sadece olan eksiklikleri söylüyoruz.” dedi.

KEŞKE TEKNİK CEVAP VERSEYDİ

Konuyla ilgili konuşan CHP’li Engin Taşdemir, “Ben Mustafa beyden teknik bir cevap beklerdim. Mesela biz yolu 20 metreye çıkaralım dedik. Okul alanlarını anlattık. Yeşil alanlardan bahsettik. Keşke Mustafa bey burada bunlara da cevap verseydi. Gebze’de bu alanla ilgili pek çok sivil toplum kuruluşu bu projedeki eksikliklere tepki gösteriyor. Burada tek nefes alınabilecek yer burası kalmış.” ifadelerini kullandı.

SEKAPARK BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR ALAN

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Buradaki yeşil alan 400 dönüm. Bu alan sizce kafi midir” diye sordu. Engin Taşdemir ise “Yeterli değildir. Burada Gebzeliler bu alanın bütününün bozulmamasını ve böyle kalmasını istiyorlar” dedi. Tahir Büyükakın ise cevaben, “Bakın 400 dönüm Sekapark büyüklüğünde bir alan. Genel olarak yeşil alanlarda yoğunluk olmuyor Sekapark’ta. Lokanta ve benzeri alanlarda oluyor. 400 dönüm çok büyük bir alan. Hünkar Çayırı’nda 200 dönüm, Tatlıkuyu’da 400 dönüm yeşil alan oluşturduk. Gebze’de sadece bu alan var demeniz doğru değil. 400 dönümlük Gebze Askeri Alanı’ndaki millet bahçesi yeterli bir büyüklük. Daha büyüğü yönetilemez bir büyüklük olur” ifadelerini kullandı.