Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Süleyman Soylu: İstanbul’da 1999’daki depremde Kocaeli’deki depremde günlerce insanların ne sıkıntı çektiğini, devletin ulaşamadığını gördük

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 29 Ekim’de PKK’nın Türkiye’de sonun getirileceğini belirterek, “PKK’nın Türkiye’deki defterini düreceğiz. Sonra da Allah nasip edecek, Kandil’de, Suriye’de de nefes alamayacak” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 29 Ekim’de PKK’nın Türkiye’de sonun getirileceğini belirterek, “PKK’nın Türkiye’deki defterini düreceğiz. Sonra da Allah nasip edecek, Kandil’de, Suriye’de de nefes alamayacak” dedi.

“ERDOĞAN BU ÜLKENİN EVLATLARINA CESARETİ KAZANDIRDI”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Tosya Hükümet Konağı’nın açılış törenine katıldı. İl protokolünün de yoğun ilgi gösterdiği törende binlerce vatandaş meydanı doldurdu. Düzenlenen törende konuşan İçişleri Bakanı Soylu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Her afette vatandaşları yalnız bırakmadıklarını belirten Bakan Soylu, “Biz küçükken siyah beyaz televizyonları seyrettiğimizde deprem, ülkemizde sel, deprem, afet olurdu. 10 gün, 1 ay sonra mikrofon bir annemize, vatandaşa uzatılırdı. İlk söz, ‘nerede bu devlet’ olurdu. Aslında bu millet vefakar, kadirşinas, yardım sever, birbirinin zor gününde beraber olan bir millet. Ama oradaki o afete düşen insanların beklediği tek bir şey var. Bu millet devletine meftun bir millettir. Ondan destek bekler. Zor zamana düştüğünde, deprem, sel, afet olduğunda, ‘elini bana uzat’ der. ‘Ben buradan çıkarım ama senin bana elini uzatmanla daha kolay çıkarım’ der. ‘Nerede bu devlet’ lafı çocukluğumuzdan itibaren bizi hep ezmiştir. Çünkü biz 16 daim devleti zor zamanlardan beri kuran bir ecdadın evladıyız. Bu coğrafyada bin yıldır varız. Recep Tayyip Erdoğan, sadece binalar, köprüler, barajlar yapmadı. Sadece bu ülkenin insanlarına yollar, Avrasya Tünelleri, herkesin itiraz ettiği zamanda şehir hastaneleri yapmadı, Yusufeli’den Ilısu’ya kadar ülkenin dört bir tarafını hem enerji üretimiyle hem de sulamayla doldurmadı. Dünyanın en büyük havalimanından birisini yapmadı. Ben bu ülkenin evladıyım, hepinizin huzurunda söylüyorum. Hakkımızı yiyenlere eğer bugün itiraz edebiliyorsak, eğer Amerika bütün dünyaya haksızlık yaparken, ‘biz size bu haksızlığı yaptırmayız’ diyerek onları deşifre edebiliyorsak Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin evlatlarına özgüveni ve cesareti kazandırdı” diye konuştu.

“KOCAELİ, SAKARYA’DAKİ DEPREMDE…”

Vatandaşlara, ‘nerede bu devlet’ sözünü söyletmediklerini ifade eden Soylu, “Elazığ’dan Malatya’ya, Giresun Dereli’deki sel afetinden İzmir Depremi’ne, Antalya’daki, Muğla’daki yangından Antalya Kumluca’daki sel afetine kadar, Bartın, Kastamonu, Bozkurt, Çatalzeytin’den Sinop Ayancık’a kadar hemen hemen her noktada neyle karşı karşıya kalmışsak, Allah, millet, şu gökyüzü şahittir, çocukluğumuzda duyduğumuz, ‘nerede bu devlet’ sözünü bir kez milletimize söylettirmedik. ‘Allah devletten, milletten razı olsun’ sözünü söylettirdik. 2011’deki Van depreminde Türkiye bambaşka bir zihniyet devrimi ortaya koydu. Ben iyi hatırlıyorum. İstanbul’da 1999’daki depremde Yalova, Kocaeli, Sakarya’daki depremde günlerce insanların ne sıkıntı çektiğini, devletin ulaşamadığını gördük. Bugün 65 binin üzerinde ev yapıldı, 50 bini teslim edildi. Evler bu geçmişte bildiğimiz sosyal konut, afet evleri değil” diye konuştu.<