Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tahir Büyükakın: Benim ağam, paşam yoktur!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, mazbatasını teslim aldıktan sonra belediye önüne gelerek büyükşehir personeli ile bayramlaştı. Büyükakın, “Benim ağam yoktur, paşam yoktur, arka bahçem yoktur. Sadece milletimize vereceğimiz hesabı ve er ya da geç Rabbimize vereceğimiz hesabı düşünün ve öyle çalışın” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, mazbatasını teslim aldıktan sonra belediye önüne gelerek büyükşehir personeli ile bayramlaştı. Ramazan Bayramı öncesi tatile çıkacak olan yaklaşık 5 bin işçiyle bayramlaşan Büyükakın, personelleri tebrik ederek çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Burada belediye personeline seslenen Büyükakın şöyle konuştu: “Geçtiğimiz beş yıl boyunca bu millete bir söz verdik. Yola çıkarken dedik ki koltuğa oturduğumuz günü değil. Kalkacağımız günü düşünerek çalışacağız dedik Bu kentte herkesin belediye başkanı olacağız. Kimsesizlerin kimsesi olacağız dedik. Sadece bu millete ve Rabb’imize boyun eğeceğiz. Başka kimseye boyun eğmeyeceğiz. Bizim arka bahçe Yok dedik.

BELEDİYE YÖNETİMLERİ ARASINDAKİ FARK

Sizlerle bir araya geldiğim neredeyse bütün toplantılarda bunları size söyledim. Benim ağam yoktur, paşam yoktur, arka bahçem yoktur. Sadece milletimize vereceğimiz hesabı ve er ya da geç Rabbimize vereceğimiz hesabı düşünün ve öyle çalışın. Sizlerden tek isteğim budur demiştik ve yine demiştik ki eğer benden bile gelse bir talimat hukuka aykırı Milletin rızasına aykırıysa hele de Allah rızasına aykırıysa asla ve kata dinlemeyin demiştik. Bu ruh haliyle çalıştık. Evet, herkes belediyecilik yapıyor. Herkes aynı kanunlara tabi. Değil mi? Türkiye’deki bütün belediyeler aynı belediye kanunuyla yönetiliyor. Ama hepsi aynı ruhla yönetilmiyor. Bu da bir hakikat. Onu da söylemeye hakkımız var diye düşünüyorum.

VATANDA İŞ YAPMA BİÇİMİMİZE BAKTI

Milleti mutlu etmek mutlu insanlara hedef alarak, mutlu insanları hedefleyerek çalışmak, gayesi bu olmak. En temel motivasyon. Ama Allah’ın rızasını kazanmak bizim nihai motivasyon sebebimiz. Şimdi biz bunu söyleyerek Yola çıktığımızda milletimizle verdiğimiz söze inandı. Bize dedi ki bu şehri size emanet ediyoruz. Hadi bakalım. Çalışın dedi. O söz zarfında vaatlerimiz vardı. O vaatlerimize baktı. İş yapma biçimimize bir baktı. Aradan beş yıl geçti. Beş yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Yine burada konuşmuştuk. Buğday başakları doldukça boynunu bükermiş. Bu koltuğa bizi oturtanın millet olduğunu hiç unutmadık. Onların emaneti olarak bu koltukların geçici süreyle hizmet makamı olduğunu hiç unutmadık. Sizlerle defaatle konuşurken de ifade ettim.

MEZALIKLARDAKİ VAZGEÇİLMEZ BAŞKANLAR

Mezarlıklarda o kadar çok vazgeçilmez belediye başkanı o kadar çok adam var ki. Kimler var, kimler var. Dünyaya hükmeden padişahlar var. Vazgeçilmez, dünya kadar adam var. Bir de kendinin vazgeçilmez sayanlar var. Hepsi mezarlıklarda. Sokaklarda Asıl olan itibar görmek, itibar. Dünyadaki en yüksek makam itibar makamıdır. Bunu asla unutmayın arkadaşlar. Geçtiğimiz beş yılda bunları söylemiştim. Bu ilkelere uyarak yolumuzu yürüdük. Ve milletimiz yine Neredeyse her iki hemşehrimizden bir tanesinin desteğiyle bizlere dedi ki evet geçtiğimiz beş yılda siz sözünüzü tuttunuz. Biz de belediyecilik yapma biçiminizden memnunuz dedi ve tekrar mazbatayı bize teslim etti. Şehrin ana bize teslim etti. Belediye bir daha söylüyorum. Emanet makamıdır, şehr emanetidir.”

Tahir Buyukakin bayramlasma