Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tahir Büyükakın: Dört bir koldan çalışıyoruz

Başkan Tahir Büyükakın, Darıca Şehit Yakup Gülmez Ortaokulu’nda hayata geçirilen iki özel eğitim sınıfındaki öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Tahir Büyükakın, Darıca

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Şehit Yakup Gülmez Ortaokulu’nda hayata geçirilen iki özel eğitim sınıfındaki öğrencilerle bir araya geldi. Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Özel Eğitim Sınıfını hizmete açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2 engelsiz yaşam merkezi inşa çalışmalarını diğer bir taraftan yürütüyor. Engellilerin sosyal hayata katılması ve erken eğitim almalarına olanak sağlayacak projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, “Milli Eğitim Bakanlığımız özel eğitim sınıfları ile ilgili belediyelerden destek bekliyoruz dediklerinde Büyükşehir Belediyesi olarak bizler hızlı bir şekilde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile sahada inceleme yaptık. Okulların koşulları öncelikli olarak uygun olanlardan başladık” dedi.

“DERS YAPMAYA UYGUN HALE GETİRDİK”

“Milli Eğitim İl Müdürlüğü özel eğitim sınıfları için bir taraftan bu incelemelerini yaparken bizlerde sınıfları uygun hale getirmek için çalışmalarımızı başlattık” diyen Başkan Büyükakın, “Engel gruplarının farklı olduğunu bilerek sınıfların şartlarını ders yapmaya uygun hale getirdik. Biz biliyoruz ki küçük yaşta eğitim çok önemli ve özellikle istihdam başta olmak üzere onların sosyal hayata kazandırılabilmesi için bu proje çok önemliydi. Bu konuyu şöyle ifade etmek isterim. Otizmli çocuklarda eğer hafif otizm vakası varsa çok erken yaşlarda başlayan bir eğitimin bu çocukların hayatına daha üst performansla devam etmelerini mümkün kılıyor” ifadelerini sarf etti.

“HAYATLARINA ÇOK CİDDİ KONFOR SAĞLAYACAK”

Diğer engelli gruplarında özellikle erken yaşlarda motor hareketleri adı verilen parmakların kullanımını kast ettiğimiz ince motor gelişimine katkı sunmak için bu eğitim sınıflarının önemine de değinen Başkan Büyükakın, “Materyalleri kullanarak çocuklarımızın eğitim alması bir yandan becerilerinin gelişmesine katkı sağlıyor diğer yandan yapılmazsa gerileme olacağından onu engellemiş oluyor. Yani bu çalışmalar bu çocukların hayatına çok ciddi konfor sağlayacak. İleri yaş dönemlerinde vücut kitlesini de artması ile birlikte kiloları arttıkça buna bağlı sorunlar başlar. Bunun da önüne geçmek çok önemli. Bu sınıfların sayısına 156 tane daha ilave edeceğiz. Yılsonunda ise toplamda 256 tane sınıf olacak. Sınıflar maksimum on kişilik dolayısıyla yaklaşık 2500 civarında çocuğumuza eğitim vermiş olacak. Şunun da özellikle altını çizmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın bu konuda çok net ve açık talimatları var. Engelli kardeşlerimizin ve ailelerin hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz” dedi.

“HAK TEMELLİ YAKLAŞIMLA HER ALANDA”

“Bu nedenle İzmit ve Gebze’de Engelsiz Yaşam Merkezleri kuruyoruz” diyen Başkan Büyükakın, “Her daim gönül gönüle olduğumuz engelli kardeşlerimiz ve aileleri için “hak” temelli yaklaşımla her alanda çalışmalarımızı samimiyetle sürdürüyoruz. Bu nedenle kentimizde dört bir koldan çalışıyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı. Başkan Büyükakın ayrıca, Potasız Okul Kalmasın projesi kapsamında Darıca Şehit Yakup Gülmez Ortaokulu’na yapılan basketbol ve voleybol sahaları için öğrenciler, Başkan Büyükakın’a teşekkür etti. Başkan Büyükakın, çocuklarla birlikte okul bahçesinde basketbol ve voleybol maçı yapmayı ihmal etmedi.

100 ÖZEL EĞİTİM SINIFI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak, eğitimde fırsat eşitliği ilkesini hayata geçirmek ve çocukların sosyal gelişimlerini destekleyerek toplumsal yaşama uyumlarını arttırmak için özel eğitim sınıflar açıyor. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde okul öncesi ile liseye kadar olan tüm eğitim düzeylerinde uygun olan 12 ilçede 72 okula 100 özel eğitim sınıfı Başkan Büyükakın’ın talimatıyla kuruldu. “Özel Eğitim Sınıflarının Donanım Ve Alt Yapılarının Güçlendirilmesi” projesiyle ilk olarak 55 adet sınıf (hafif zihinsel), 31 adet sınıf (hafif otizm), 3 adet sınıf (orta ağır otizm), 11 adet sınıf (orta ağır zihinsel) hazırlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim- öğretim yılında da 156 adet daha özel sınıf açmayı hedefliyor.

Baskan Buyukakin Dort bir koldan calisiyoruz 12