Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tahir Büyükakın Marmara Belediyeler Birliği’nde yeniden başkan seçildi!

Marmara Belediyeler Birliğinin başkan seçimi meclis oylaması sonucunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yeniden MBB Başkanı olarak seçildi.

Marmara Belediyeler Birliğinin başkan
Marmara Belediyeler Birliğinin 2021 Yılı I. Olağan Meclis Toplantısı bugün gerçekleştirildi. MBB Meclis Divanına başkanlık eden Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, MBB Meclis Toplantısı’nı yönetti. Toplantıda birlik başkanlığı için seçim yapıldı. Marmara Belediyeler Birliğinin başkan seçimi meclis oylaması sonucunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yeniden MBB Başkanı olarak seçildi.

DENİZ SALYASI GÜNDEME GELDİ

Toplantı MBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın konuşmasıyla devam etti. Büyükakın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Son günlerde Marmara Denizi’nin öncelikli gündemlerinden biri müsilaj. Deniz ekosistemini tehdit eden müsilajla mücadele etmemiz gerekiyor. Müsilaj sorunu ancak bölgesel düzeyde tüm paydaşların ve yerel yönetimlerin katılımıyla bir eylem planı kapsamında çözülebilir.

UZMANLARLA TOPLANTI YAPILACAK

MBB olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile durumu görüşüyoruz. Çok yakın bir tarihte belediye başkanlarımızla ve konunun uzmanlarıyla bir toplantı yapacağız. Marmara Denizi için bir eylem planı üzerinde çalışmalara başlıyoruz. Marmara Denizi’nin havadan denetlemeye devam ediyoruz. Drone gibi elektronik sistemlerle de denetim sağlayacağız. MBB’nin şu dönemki en kritik konusu Marmara Denizi’dir.”