Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tahsin Tarhan: Başiskele için devlet hastanesi bir hayal

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Başiskele Devlet Hastanesi projesini sordu. Bakanlıktan gelen cevapta öyle bir proje olmadığı belirtildi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin

CHP Parti Meclisi Üyesi (PM) ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorduğu soruya gelen cevap AK Parti’nin seçim vaadi olan Başiskele’ye Devlet hastanesi projesinin bir hayal olduğunu Tarhan açıkladı. Tarhan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “2019 yılında yerel seçimler öncesinde Ak parti’nin Başiskele için en önemli vaatlerinden biri devlet hastanesi projesiydi. Geçtiğimiz yıl bu vaadin üzerinden 2 yıl geçtiğini de dikkate alarak, Başiskele ilçemizin nüfusunun 108.185’e erişmesiyle 37 mahallesi olan ilçemizde şehir hastanesi bulunmaması konusunu TBMM gündemine taşımış ve Sağlık Bakanının cevaplaması talebiyle Meclis Başkanlığına bu konuya dair soru önergemizi sunmuştuk. Yaklaşık 11 ay sonra Sağlık Bakanlığının verdiği cevap hastane vaadinin sadece bir seçim propagandası olduğunu ortaya koydu.” dedi.

“BAŞİSKELE’DE PROJELERİ YOK”

Tarhan, “Sağlık Bakanlığı Başiskele İzmit SEKA Hastanesi’ne 11 km, Kocaeli Devlet Hastanesine 8 km, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesine 12 km, Kocaeli Şehir Hastanesine 12 km uzaklıkta olduğundan buralara kolay ulaşabilir ve hizmet alabilirler diyerek, gelecek dönemde de Başiskele’de devlet hastanesi yapılması yönünde bir projelerinin olmadığını açıklamıştır.” diyerek Bakanlıktan gelen cevabı da paylaştı.

“YALANA SARILDINIZ”

Tarhan, 2019 yılında yerel seçimlerde Başiskele halkına devlet hastanesi hayali ve umudunu satan Ak Partiyi sert dille eleştirerek, “Her alanda hayal ve umut satmayı siyasi alışkanlık haline getirdiler. O dönem biz Başiskele’nin ihtiyaçlarını biliyoruz. Sağlık Bakanlığı devlet hastanesini programa aldı diyerek yalana sarılanlara hatırlatmak istiyorum, yalanların ardına sığınarak elde ettiğinizi sandığınız başarılar gerçeklere hep yenilecek. Artık satacak ne hayal ne umut bıraktığınız halk size sandıkta en doğru dersi verecek”.dedi

İŞTE BAKANLIĞIN CEVABI

Bakanlık tarafından önergeye verilen cevapta, “669 yataklı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 335 yataklı Kocaeli Devlet Hastanesi ve 305 yataklı İzmit Seka Devlet Hastanesi sağlık hizmeti sunumuna devam etmektedir. 1.180 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesinin sağlık hizmeti sunmaya başlaması ile birlikte Î1 merkezinde Bakanlığımıza bağlı 4 hastane, toplamda 2.489 yatak ile sağlık hizmeti sunacaktır. Başiskele ilçesi; İzmit Seka Devlet Hastanesine 11 km, Kocaeli Devlet Hastanesine 8 km. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesine 12 km, Kocaeli Şehir Hastanesine 12 km uzaklıkta olup, Başiskele ilçesindeki vatandaşlarımız bu hastanelerden kolay ulaşılabilir ve kaliteli hizmet almaktadır” ifadelerine yer verildi.