Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tahsin Tarhan sendikaya üye olan 12 işçiyi işten attı; genel başkan bile ikna edemedi!

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın fabrikasında sendikal çalışmalar nedeniyle 12 çalışanın işten atılması ve çok sayıda işçinin sendikadan zorla istifa ettirilmesi tepkilere yol açtı. Gazetemize konuşan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Tarhan ile görüştüklerini ancak sonuç alamadıklarını belirterek süreci anlattı.

CHP PM Üyesi ve
Nazim Ozgun Erbulan 1

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan’ın sahibi olduğu, Düzce’de bulunan, şirket adı Çelikyay Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş. olan TT Çelikyay A.Ş.’de 12 işçi işten atıldı. Yıllardır hiçbir sendikanın giremediği fabrikada sendikaya üye oldukları ve fabrikada örgütlenme yaptıkları gerekçesiyle işten atılan işçiler için Birleşik Metal İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik ve Genel Başkan Adnan Serdaroğlu devreye girdi ancak sonuç alınamadı.

YAKLAŞIK 35 İŞÇİ İSTİFA ETTİRİLDİ

Süreç ile ilgili edinilen bilgilere göre yaklaşık iki ay önce Birleşik Metal İş Sendikası’na bağlı işçiler yaklaşık 300 çalışanı olan fabrikada örgütlenme çalışmalarına başladı. Örgütlenen işçi sayısı artarken henüz çoğunluk sağlanamamışken fabrika yönetimi durumu fark ederek örgütlenmeden sorumlu 12 işçiyi çeşitli gerekçelerle işten çıkardı. Örgütlenen ya da örgütlenmeyi düşünen işçilerle de görüşen yöneticiler, işçilerin sendikadan istifa etmesini talep etti. Bazı işçilere ise sendikadan istifa etmeleri karşılığında ikramiye gibi ek teklifler bulunuldu. Böyle yöntemlerle toplamda 35 civarı işçi, sendikadan istifa ettirildi. 12 işçi ise kışın ortasında işsiz kaldı.

“ZORLA SENDİKA ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİRDİ”

12 işçi ve sendikadan istifaların yaşandığı süreç ile ilgili Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaşananları Bağımsız Kocaeli Gazetesi’ne anlattı.Serdaroğlu, “Sendikamız bir süre önce Kocaeli şubesine bağlı olarak Düzce’deki fabrikada örgütlenme çalışmalarına başladı. Emek dostu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekili olan Tahsin Tarhan’a ait olduğunu sonradan öğrendiğimiz fabrikadan çok üzücü haberler aldık. Sendika karşıtı bir tavır sergileyen fabrika yönetimi örgütlenmeden sorumlu 12 arkadaşımızı işten attı ve yaklaşık 35 arkadaşımı zorla sendika üyeliğinden istifa ettirdi” dedi.

“NASIL BİR TESADÜF Kİ…”

İşten atılmalarla ilgili girişim başlattıklarını belirten Serdaroğlu, “Bu süreç buraya gelsin istemezdik ilk olarak fabrikanın sahibi Tahsin Tarhan ve fabrika yönetimiyle görüştük. Israrla bize işten atılan arkadaşlarımızın sendika nedeniyle işten atılmadığını söylediler fakat sendika ve sendikalaşmaya karşı tavırları da toplantıda yaptıkları konuşmalarla dikkatimizi çekti.  Nasıl bir tesadüf ki bir anda farikada farklı gerekçeden atılan 12 arkadaşlarımız sendikamızın örgütlenmesini üstleniyorlardı” ifadelerini kullandı.

“VELİ AĞBABA’YA KONUYU İLETTİK”

CHP genel merkeziyle görüşleri süreci de anlatan Serdaroğlu, “Tahsin Bey ile defaatle görüştükten sonra maalesef bu görüşmelerden hiçbir sonuç alamadık. Biz de konuyu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na iletmek istedik fakat kendisi depremler ve altılı masadaki gelişmeler nedeniyle çok yoğundu. Bu sebeple sendikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile görüştük ve konuyu ilettik fakat halen daha hiçbir sonuç alabilmiş değiliz. CHP milletvekili ve PM üyesi Tahsin Tarhan’ın fabrikasında yaşadığımız bu emek düşmanı tavır maalesef hepimizi derinden yaralamıştır. İşten atılan arkadaşlarımız işe geri alınıncaya kadar ve TT Çelikyay A.Ş.’deki bütün işçiler sendikal haklarına kavuşuncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.