Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tam 16 yıl oldu… ‘Peygamber soyundan geliyorum’ diyerek dolandırdı!

Gebze’de Mollaoğlu Toplu Konutları’nı “Peygamber soyundan geliyorum” diyerek pazarlayan ve 1.049 kişiden yaklaşık 30 milyon lira toplayan Mustafa M. hapis yatmadan söz konusu işten sıyrılmıştı. Ona inan vatandaşlar ise para ödediği ile kaldı.

Gebze’de Mollaoğlu Toplu Konutları’nı

Kocaeli’de bundan tam 16 yıl önce dillere desten bir dolandırıcılık olayı yaşanmıştı. Mollaoğlu Toplu Konutları’nın sahibi Mustafa M., peygamber soyundan geldiğini iddia ederek vatandaşlara konut satmış ancak konutların inşaatını tamamlamamıştı. Tam 1.049 vatandaş M.’nin vaatlerini dinlemiş, “Biz peygamber soyundan geliyoruz. Seyidiz. Bizden ev alan cennetten ev almış sayılır” söylemleri karşısında birikimlerini, yastık altındaki altınları avucuna saymıştı.

30 MİLYON TL TOPLAMIŞTI

M., ‘konut projesi’nin bir parçası olarak bazı üyeleri umreye gönderdi. Faizsiz sistemle çalışması ve cüzi miktarda para istemesi, vatandaşlara cazip geldi. 1049 kişiden 25-30 milyon TL arasında para toplayan Mustafa M. vatandaşlara “cennet”i vaat ederek elde ettiği geliri iade etmedi. Cezaları 1’er yıl olduğu için infaz yasası gereği hapis de yatmayan Mustafa M. şu anda nerede ne yapıyor bilinmiyor. Tek bilinen, dini duyguları istismar ederek 25-30 milyon lirayı cebe indirmiş olması.