Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Taşköprü Yağlı Güreşleri, yine nefesleri kesecek

Körfez’de Taşköprü Yağlı Güreşleri, 26 Eylül Pazar Günü Taşköprü Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Ali Gürbüz ve İsmail Balaban gibi önemli başpehlivanlar, Kırkpınar’ın rövanşı niteliğindeki Taşköprü’de ‘altın kemer’ için güreşecek.

Körfez’de Taşköprü Yağlı Güreşleri,

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 47’si düzenlenecek olan Altın Kiraz Festivali Taşköprü Yağlı Güreşleri, 26 Eylül Pazar günü Sevindikli’deki Taşköprü Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en büyük er meydanlarından biri haline getirilen Taşköprü Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek güreşlerde; 400’ün üzerinde güreşçi katılım sağlayacak.

KIRKPINAR’IN RÖVANŞI

Güreşlerde Kırkpınar’ın son şampiyonu Ali Gürbüz, Elmalı’nın son şampiyonu İsmail Balaban, Kırkpınar finalisti İsmail Koç, Faruk Akkoyun, Recep Kara, Orhan Okullu ve Nedim Gürel gibi pehlivanlar boy gösterecek. Başpehlivanlar öncesinde de yağ gruplarına göre müsabakalar gerçekleştirilecek.

TARIM FUARI DA YER ALACAK

Birçok ulusal ve yerel kanaldan canlı olarak yayınlanacak olan Taşköprü Yağlı Güreşleri’nde 50 başpehlivan, 400’den fazla da güreşçi er meydanına çıkacak. Sevindikli Taşköprü Er Meydanı’nın çevresinde de bir gün önce Tarım Fuarı etkinliği gerçekleştirilecek. Tarımla ilgili her şey, alanda düzenlenecek fuar ile vatandaşlarla buluşturulacak.

TANITIMA BAŞPEHLİVANLAR DA KATILDI

Güreşlerle ilgili olarak Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Tütünçiftlik sahilinde bulunan Nazende Kafe ve Restoran’da basın toplantısı düzenledi. Başkan Söğüt dışında toplantıya; Kırkpınar’ın ‘efsane’ Başpehlivanı Ahmet Taşçı, Başpehlivanlar Recep Kara, İsmail Koç, Faruk Akkoyun, Şaban Yılmaz, Tanju Gemici, Nedim Gürel ve Yıldırım Akın da katıldı.

SPOR BAŞKENTİ OLMAK İSTİYORUZ

Başkan Şener Söğüt, “Yağlı güreşlerde kardeşliği, centilmenliği görüyoruz. Biz Körfez Belediyesi olarak sporun her alanına yatırım yapıyoruz. İki antrenörümüzle 80 güreşçimiz var. Hedefimiz, Kocaeli’de ilçelerde kendi klasmanımızda sporun başkenti olmak istiyoruz. Geçen yıl pandemi nedeniyle organizasyonumuzu gerçekleştirememiştik” dedi.