Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tavşantepe Cemevi açıldı

İzmit Tavşantepe Mahallesinde’de bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Vakfı Tavşantepe Cemevi binasının yapımına geçen yıl başlanmıştı. Cemevi bugün gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

İzmit Tavşantepe Mahallesinde’de bulunan

İzmit Tavşantepe Mahallesinde’de bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Vakfı Tavşantepe Cemevi binasının yapımına geçen yıl başlanmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Proje çiziminden sonra binanın yapımına başlandı. 230 metrekare zemine oturan, 4 kattan oluşan ve toplam 920 metrekare kapalı alana sahip. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi Tavşantepe Cem Evi düzenlenen törenle açıldı.

YOĞUN KATILIM

Cem Evi’nin açılışına; Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, CHP Kocaeli Milletvekilleri Muhip Kanko, Nail Çiler, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi Başkanı Ali Ekber İncesu ve yönetimi, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AKP İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, CHP Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, GOSB Başkanı Vahit Yıldırım, CHP eski İl Başkanı Av.Cengiz Sarıbay,  Baro önceki dönem başkanlarından Av. Sertif Gökçe ve vatandaşlar katıldı.

CANLA BAŞLA YANIMIZDA

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi Başkanı Ali Ekber İncesu şunları söyledi: “Kocaeli ili İzmit ilçesi Tavşantepe mahallesinde 150 hane Alevi vatandaşımız yaşıyor. Uzun yıllar içerisinde cemevimizin her bir bölümünü parça parça yaptık. Ve biz bir örnek olduk. Bizden sonra Kocaeli’de on üç tane tam teşekküllü cem evi yapıldı. Bizim eski emektar cem evimiz hizmet anlamında yetersiz kaldı. 2015 yılında tam teşekküllü olmak üzere bütün hizmet alanlarını kapsayan bir cem evi yapma kararı aldık. Ben inşaat tahayüt işleri yaptığım için en ince ayrıntısına kadar özenle proje ve inşaatı ile  en ince ayrıntısına ilgilendim. Canla başla her konuda her anlamda yanımızda olan  Kocaeli büyükşehir belediye  Başkanımız sayın Tahir Büyükakın’a, Valimiz Seddar Yavuz’a bütün Canlar adına. çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.