Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TBMM gündeminde… Başiskele’de neden devlet hastanesi yok?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başiskele ilçesinde halen bir devlet hastanesi bulunmamasını TBMM gündemine taşıdı.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili

ugurİYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başiskele ilçesinde halen bir devlet hastanesi bulunmamasını TBMM gündemine taşıdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle soru önergesi veren Türkkan, bakan Koca’dan 5 sorunun cevabını istedi. Başiskele’deki hastaların büyük bölümünün Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne başvurmak zorunda kaldığını ifade eden Türkkan sorunların çözümü için hangi adımların atıldığını sordu.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Türkkan’ın soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde tam teşekküllü bir devlet hastanesi bulunmamaktadır. Bu nedenle özellikle evde bakım hizmeti almak isteyen hastalar Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne başvurmakta, bu da hastanedeki hizmetlerin zaman zaman aksamasına sebebiyet vermektedir. Yaklaşık 112 bin insanımızın yaşadığı, 37 mahalleye sahip Başiskele’de mahallelerin bazılarında Aile Sağlığı Merkezleri bulunsa da mevcut nüfus yoğunluğu ve ilçede gittikçe artan nüfus nedeniyle vatandaşlar tam teşekküllü bir hastanenin yapılmasını ve ilçeye hizmet vermesini istemektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1 –Başiskele’de uzun zamandır tam teşekküllü bir devlet hastanesinin yapılmamasının gerekçeleri nelerdir? Bu konuda bölgedeki özel hastanelerin Bakanlığa telkini olmuş mudur?

2 – Yaklaşık 1 12 bin insanın yaşadığı, 37 mahalleye sahip Başiskele’de mevcut nüfus yoğunluğu ve ilçede gittikçe artan nüfus düşünülerek ilçeye tam teşekküllü bir hastane yapılması düşünülmekte midir?

3 – Başiskele’ye tam teşekküllü bir devlet hastanesi yapılması Bakanlık programı dahilinde bulunmakta mıdır?

4 – Başiskele’ye bir İlçe Hastanesi yapılacaksa bu ne zaman gerçekleşecektir ve bu hastanenin nereye yapılması planlanmaktadır?

5 –İlçeye hastane yapılması düşünülmüyor ise Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin yaşadığı söz konusu sıkıntının giderilmesi için Bakanlık tarafından bazı düzenlemeler getirilmesi düşünülmekte midir, bu düzenlemeler neler olacaktır?”