Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TBMM’de herkese hediye Çenesuyu!

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün Ankara’ya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) belediye tarafından üretilen Çenesuyu’nu gönderdi.

Derince Belediye Başkanı Zeki

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün Ankara’ya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) belediye tarafından üretilen Çenesuyu’nu gönderdi. Aygün tarafından mecliste görev yapan milletvkeillerine gönderilen sular için AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker meclis kürsüsünden kısa bir tanıtım konuşması yaptı. Şeker şu ifadeleri kullandı: “Değerli milletvekilleri, geçen hafta Kocaeli, Derince Belediye Başkanımız Zeki Aygün Bey’in Meclisimize ikram ettiği Çenesuyu’nun yüzde 100’ü Derince Belediyesine aittir. Yapılan tarihî araştırmalarda Çenesuyu’nun Osmanlı’da sarayda tüketildiği, lezzetinin beğenildiği belirtilmekte.

TADI VE LEZZETİ

İzmit’te bulunan tarihî Av Köşkü’nün kapısının üstünde bulunan levhada ‘Acebi sözlerin olsa Çenesuyu gibi ihla/ Olur mu bu sözlerin Çenesuyu gibi tatlı ve şirin?’ diyerek Çenesuyu’nun tadından ve lezzetinden övgüyle bahsedilmektedir. 1836 yılında 2’nci Mahmut tarafından kaynağı keşfedilen Çenesuyu 1933 yılında İzmit Belediye Başkanı Kemal Öz tarafından İzmit’e getirilmiş. Kocaeli’mizin değeri Çenesuyu’nun yurt içi ve yurt dışına tanıtımında ve pazarlamasında Belediye Başkanımız Zeki Aygün Bey’i gayretinden dolayı tebrik ediyorum.