Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TED Koleji’ndeki öğretmenler kovuldu mu? Sendikadan açıklama var!

TED Kocaeli Koleji’nde çalışan Birlik Sendikası üyesi öğretmenlere 3 Mayıs Cuma günü işlerine son verileceği tebliğ edildi.

TED Kocaeli Koleji’nde çalışan

TED Kocaeli Koleji’nde görev yapmakta olan Birlik Sendikası üyesi öğretmenlere 3 Mayıs’ta işlerine son verileceği söylendi. Konuyla ilgili olarak Birlik Sendikası ise açıklama yaptı.

Birlik-Sen’den yapılan açıklamada; “TED Kocaeli Koleji öğretmenleri ekonomik zorluk karşısında hayatlarını idame ettirmeye çalışırken birer eğitimci olarak öğrencilerin eğitimine ön planda tutuyor. Yaşadıkları olumsuzlukları dersine ve öğrencisine yansıtmama konusunda büyük bir titizlikle hareket ederek eğitimin aksamamasını sağlayan öğretmenler okul yönetimi tarafından mağdur ediliyor.

ÖĞRETMENLER 2 SENEDİR TALEPLERİNİ İLETİYORLAR

Yasal haklarını kullanarak sendikalı olan öğretmenler emeklerinin karşılığını almak, hayat pahalılığı karşısında ayakta durabilmek için 2 seneyi aşkın süredir sendika temsilcisi aracılığı ile okul yönetimine taleplerini iletiyor. Her şeye rağmen talepleri karşılıksız kalan öğretmenler ise işten çıkarılıyor.  Öğretmenlerinin işine son verildiğini öğrenen öğrenciler ve veliler okul yönetimine tepkilerini göstermeye başladı. Öğretmenlerin işten çıkarılmaması için okul yönetimi ile görüşmeler yapan, mesajlarını ileten öğrenci ve veliler verilen kararın geri çekilmesini talep ediyor.

SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

Yasal olan sendikal hakkını kullanarak mücadeleyi sürdüren öğretmenler, öğrencilerin ve velilerin sonsuz desteğini almış durumda. Birlik Sendikası olarak sürecin takipçisiyiz. Öğretmenlerin taleplerine kulak asmayan, sendikayı tanımadığını defalarca dile getiren okul yönetimi öğretmenlerin hak arama mücadelesini onları kovarak engelleyeceğini sanıyor, yanılıyor.

ASLA GERİ ADIM ATMAYACAKLAR

Gelinen noktada okul yönetimi sendikalaşan, geçinemediğini ifade eden, emeklerinin karşılığını isteyen öğretmenleri tazminatlarını verip gönderebileceğini sanıyor. Bilinmelidir ki, TED Kocaeli Koleji öğretmenleri örnek bir mücadeleyi sendikalarıyla birlikte sürdürmeye devam ediyor. Kamu öğretmenleriyle eşit ücret ve eşit özlük haklarına ulaşana kadar da asla geri adım atmayacaklar.