Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tehdit edilen muhabirden suç duyurusu

AK Gençlik Ocakları Genel Başkanı tarafından tehdit edilen Kocaeli Barış Gazetesi muhabiri Merve Dişli bugün Kocaeli Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda TGS ve KOGACE, Dişli’ye destek verdi.

AK Gençlik Ocakları Genel

Kocaeli Barış Gazetesi muhabiri Merve Dişli, geçtiğimiz gün “AKP’li gençlere rağmen ocak kurmuşlar, gençlerin haberi yok!” haberiyle mecliste gündeme gelen bu derneğin Kocaeli’de kurulduğunu duyurmuş ve il başkanlığına atanan Tevfik Oğuz’dan açıklama alarak yayınlamıştı. Haberi yaptığı günden beri çeşitli telefonlar almaya başlayan Dişli dün de AK Gençlik Ocakları Genel Başkanı Barış Çiftçi tarafından aranarak tehdit edildi. Olayın sosyal medyada ve ulusal basında yayılmasının ardından Dişli bugün Türkiye Gazeteciler Sendikası Kocaeli İl Temsilcisi Süriye Çatak Tek ile birlikte Kocaeli Adliyesi’ne giderek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Dişliye TGS ve KOGACE’nin yanı sıra meslektaşları da destek verdi.

“TEHDİT ALAN ARKADAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Türkiye Gazeteciler Sendikası Kocaeli İl Temsilcisi Süriye Çatak Tek yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Merve arkadaşımız AK Gençlik Ocakları’yla ilgili yaptığı haber nedeniyle son 3 gündür tehdit alıyor. Bu tehditlerle ilgili biz AK Gençlik Ocakları Genel Başkanı Barış Çiftçi, telefonla arayarak kendini Figen diye tanıtan şahıs ve sosyal medyada AK Gençlik Ocakları Kocaeli İl Başkanı olarak tanıtan Tevfik Oğuz hakkında suç duyurusunda bulunduk. Merve arkadaşımız sadece yaptığı haber yüzünden tehdit ediliyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak sadece haber yapan ve bu haberler yüzünden tehdit alan, sindirilmeye çalışılan tüm arkadaşlarımızın yanında olacağız.

“GAZETECİLERİ SİNDİRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Bu süreçte verdiği tüm mücadelede yanında yer alacağız. Biz kamuoyunda karşılığı olmayan, hangi amaçlarla kurulduğu belli olmayan kurumların gazetecileri sindirmesine asla izin vermeyeceğiz. Biz savcıları ve emniyeti suç duyurusunda bulunduğumuz bu şahıslar hakkında göreve davet ediyoruz. Merve arkadaşımızın bu saatten sonra başına gelen herhangi bir olayda bu şahıslar ve AK Gençlik Ocakları sorumludur. Katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

“TEHDİT ALMASI BİZİ YILDIRMAZ”

Çatak’ın ardından konuşan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Cemal Kaplan da şu sözleri kaydetti: “Basın uzun yıllardır zor şartlar içerisinde çalışıp bir sürü tehditler alarak yaşamlarını sürdürüyor. Bu bizi çok derin yaralıyor. Gazeteci arkadaşlarımızın yaptığı haberlerden dolayı tehdit alması bizi hiçbir zaman yıldırmaz, yıldırmadı da. Biz buradan tüm siyasi partilerin temsilcilerine, tüm derneklere şunu söylemek istiyoruz; burada çalışan, görev yapan basın mensubu arkadaşlarımız yalnız değildir ve yalnız olmayacaklardır bunu böyle bilsinler. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum, saygılar sunuyorum.”