Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TEİAŞ, Kandıra RES için değil Kandıra OSB için trafo merkezi kuracak

TEİAŞ, Kandıra OSB trafo merkezi yapımı için ihaleye çıkıyor. 154 kV Kandıra Rüzgar Enerji Santrali TM- Kaynarca TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı (EEİH) projesi kapsamında trafo merkezi yapılmayacağı belirtilirken Kandıra OSB için yapılması dikkat çekti.

TEİAŞ, Kandıra OSB trafo

Özgun imzaTürkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) 154 kV Kandıra Rüzgar Enerji Santrali TM- Kaynarca TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı (EEİH) projesini 2020 yılında duyurdu. Proje kapsamında Kandıra Bağırganlı Mahallesi ile Sakarya Kaynarca arasında EEİH projesi kapsamında 25 kilometrelik uzunluk olacağı belirtildi. Projenin amacının “Kandıra Bağırganlı Mahallesi civarında 49 MW kurulu gücündeki Kandıra RES’ de üretilecek elektrik enerjisi Sakarya Kaynarca İlçesinde bulunan Kaynarca Trafo Merkezine aktarılarak Kocaeli ve Sakarya İlleri başta olmak üzere yurt geneline verilmek üzere enterkonnekte sisteme aktarılacaktır” bilgisine yer verdi.

“TRAFO MERKEZİ KURULMAYACAKTIR”

Projenin bedeli 27 milyon 404 bin 763 TL 47 kuruş olarak belirlenirken proje için ÇED’in olumlu olduğu bakanlık tarafından duyuruldu. ÇED raporunda “Proje kapsamında herhangi bir trafo merkezi kurulmayacaktır” ifadesi de yer aldı. Raporda, projenin yaklaşık 20,25 kilometrelik kısmı Kocaeli il sınırında, 4,72 kilometrelik kısmı Sakarya il sınırında kaldığı belirtilirken Kocaeli il sınırında 13 adet durdurucu, 43 adet taşıyıcı, Sakarya il sınırında 2 adet mevcut olmak üzere 4 adet durdurucu, 8 adet taşıyıcı direk dikileceği bilgisi yer aldı.

İHALEYE ÇIKILIYOR

TEİAŞ, ‘154 kV Kandıra OSB TM Yapımı’ için ihale tarihi duyurdu. Kandıra’ya yapılacak Rüzgar Enerji Santrali’nin ÇED raporunda herhangi bir trafo merkezi yapılmayacağı belirtilirken Kandıra OSB için trafo merkezi yapılması dikkat çekti. Kandıra Kocakaymaz’da yapılacak proje için 22 Kasım 2022 tarihinde saat 10.30’da genel merkezde ihale gerçekleştirileceği duyuruldu.