Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tekel duvarı yıkıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri bugün sabah erken saatlerde Tekel duvarı yıkımına başladı. Bölgedeki oyun parkı ve trafik yoğunluğu gözetilerek hafta sonu gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan Tekel binası 1993 yılında yanarak kül olmuştu. Söz konusu yangın sonrasında binanın batı duvarı ayakta kaldı. Bu duvar tarihi bir sembol olarak yıkılmadı ve Sabri Yalım Parkı içerisinde konumlandırıldı. Kent tarihi açısından büyük bir öneme sahip olan Tekel duvarı İzmit Yürüyüş Yolu yenileme projesinde gündeme geldi. Söz konusu duvarın yıkılıp yıkılmayacağı merak ediliyordu.

BELEDİYE BÖLGE KURULUNA YAZDI

CHP’li İzmit Belediyesi duvarın yıkılmamasını istedi. Projeyi hayata geçirecek olan AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise 25 yıldan fazla bir zamandır hiçbir restorasyon yapılmayan duvarın büyük bir risk oluşturduğunu ancak araştırma yapılarak risksiz ise yıkılmayabileceğini belirtti. Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nu yazı yazıldı. Kurul duvarın yıkılabileceğini ifade etti.

TEKEL DUVARI YIKILDI

Koruma kurulu kararı geçtiğimiz günlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne iletilmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri bugün sabah erken saatlerde Tekel duvarı yıkımına başladı. Bir kepçe makinesi ile gerçekleştirilen yıkım çalışması bölgedeki oyun parkı ve trafik yoğunluğu gözetilerek hafta sonu gerçekleştirildi.