Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tepeköy Çınar Çocuk Evi için temel atma töreni yapıldı

İzmit Belediyesi Tepeköy Çınar Çocuk Evi için bugün temel atma töreni düzenledi. Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Kentimizin temeli sağlam olsun istiyoruz. Her dokunduğumuz insan bize bir ‘Allah razı olsun’ dediğinde bizlere çalışma motivasyonumuz ve azmimiz oluyor” dedi.

İzmit Belediyesi Tepeköy Çınar

Özgun imzaÇınar Çocuk Evi’nin üçüncüsü için bugün İzmit Tepeköy Mahallesi Özbek Sokak’ta temel atma töreni düzenlendi. 1125,50 metrekarelik alanda yapımına başlanan Tepeköy Çınar Çocuk Evi, yaklaşık 350 metrekarelik alanda tek kat olarak projelendirildi. Etkinlik odaları, derslikler ve çocuk oyun alanlarının yanı sıra bahçe peyzajıyla çocukların doğa ile iç içe olacağı şekilde planlandı. Edeler İnşaat tarafından yapımına başlanan projenin ihale bedeli 5 milyon 687 bin TL, süresi ise 240 gün olarak belirlendi.

YOĞUN KATILIM

Düzenlenen törene İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi birim müdürleri, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP Kocaeli İl Başkanvekili Mehmet Demirtaş, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Tüm Bel Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, Kocaeli Barosu eski Başkanı Sertif Gökçe, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Yapılan konuşma ve duaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. Katılımcılar temel çalışmalarını başlatmak için birlikte butona bastı.

Celalettin Icoz“MAHALLEMİZ İÇİN BİR KAZANIM OLDU”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Tepeköy Mahalle Muhtarı Celalettin İçöz, “Mahallemiz sınırları içerisinde böyle bir hizmet sunmasından dolayı başkanımı kutluyorum. Mahallemiz için bir kazanım oldu. Çocuklarımız yeryüzünün en kıymetli varlıkları. Çocukluktan itibaren güzel yetiştirilen çocuklar ülke için faydalı olacaklar” dedi. İçöz’ün ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Çocuklarımıza yapacağımız yatırım en kutsalı. Kentimizin marka değerine bir tık daha katkı sunacak ve kentimizin, çocuklarımızın hayatına değer katacak işler. Daha önce yaptığımız nitelikli hizmetler ortada. Hizmetlerimize aynı kararlılıkla, azimle ve yorulmadan yolumuza devam ediyoruz. Kentimizin temeli sağlam olsun istiyoruz. Her dokunduğumuz insan bize bir ‘Allah razı olsun’ dediğinde bizlere çalışma motivasyonumuz ve azmimiz oluyor” dedi.

Fatma Kaplan Hurriyet 1“5 YILDA 5 KREŞ SÖZÜ VERMİŞTİK”

Yapımı devam eden kreşler hakkında da konuşan Hürriyet, “Bu ülkenin bayrağını her alanda gururlandırabilmek için nitelikli öğrencilere, nitelikli eğitim almış çocuklara ihtiyacımız var. Fırsat eşitliği ve en iyi eğitim alması bizim en önemli görevimiz. Bu ekonomik koşullarda çocuklarımızın iyi eğitim alabilmesi gerçekten çok zor. Bu sorumluluğun da ne demek olduğunu hep birlikte biliyoruz. Atamızın bize göstermiş olduğu yolda ilerliyoruz. Eğitimde, fırsat eşitliği yaratmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki evlatlarımız hep mutlu olsunlar; dünyaya güzel gözlerle, gülen gözlerle bakabilsinler istiyoruz. Seçim sürecinde verdiğimiz sözlerden birisiydi Çınar Çocuk Evleri. 5 yılda 5 kreş sözü vermiştik. Kreşlerimiz ekonomik durumu daha düşük olan, daha ihtiyacı olan ya da yapacağımız bölgeye değer katacak demiştik. Tek tek hayata geçirmeye başladık. Yeşilova’da ilk hayata geçirmiştik” ifadelerini kullandı.

“HAZİRAN AYINDA BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

“Tüysüzler Çocuk Evi’nde çalışmalara sona yaklaştık” diyen Hürriyet, “Yeşilova’da olduğu gibi burada da alanında uzman öğretmenlerimizle evlatlarımıza hizmet vereceğiz. Yeşilova Çınar Çocuk Evi’nde olduğu gibi Tüysüzler Çınar Çocuk Evi’ni çocuklarımız çok sevecek. Erenler’de yakın zamanda dördüncü kreşimizin temelini atacağız. Şu anda kazı çalışmaları devam ediyor. Büyük bir heyecanla gün sayıyoruz.  Tepeköy Çınar Çocuk Evimizin temelini atacağız.  Haziran ayında bitirmeyi planlıyoruz. Şimdiden kentimize, çocuklarımıza, ailelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Mehmet Demirtas“UFAK TEFEK EKSİKLİKLER OLDU AMA…”

Hürriyet’in ardından konuşan CHP Kocaeli İl Başkanvekili Mehmet Demirtaş, “İl başkanımız şehir dışında. Başkanımız her fırsatta insanın kalbine dokunuyor. Bu çalışmaların daha da artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi. Demirtaş’ın ardından konuşan İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “4 yıl önce Fatma Kaplan Hürriyet’in ne kadar doğru tercih olduğunu bu gün bir kez daha gördük. İnsana dokunan, genç ve çocuklara yaptığı yatırımlarla İzmit ve Kocaeli’nin kalbinde yer edinen belediye başkanıma teşekkür ediyorum. Yeşilova, Kocaeli’nin göz bebeği oldu. Biz bir ittifakız. Türkiye’de belki de bir ilkti. Bizde de burada ittifakla seçime girildi. Ufak tefek eksiklikler oldu ama ittifaka zarar verecek hiçbir işin içerisinde biz olmadık, başkanım olmadı, CHP il ve ilçe başkanları hiç olmadı. Bunu bozmak için bir sürü olaylar oldu. Bizi gördükleri zaman ‘önce adayınızı söyleyin’ diyorlar” dedi.

Sanbaz Yildiz“BİZ ADAM KAYIRMACILIK YAPMIYORUZ”

6’lı masanın adayı hakkında da konuşan Yıldız, “Bizde o kadar güzel adaylar var ki her birisi birbirinden kıymetli, her birisi Cumhurbaşkanı seçimini çok rahat alabilecek kabiliyete sahip. Ben inanıyorum ki birinci ya da ikinci ayında Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak. Herkesin bu konuda değişimi yapacak çalışma arkadaşlarına destek vermelerini rica ediyorum. Önümüzdeki seçimin ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçekten fabrika ayarlarına ya dönme ya da bu şekilde devam etme seçimi olacak. Belki de bundan sonra seçim olmayacak. Millet İttifakı’nın ne kadar büyük olduğunu fotoğrafa bakarak görmenizi istiyorum. Kreşlerde bir tane torpil yapmıyorlar. Ben il başkanıyım, benim torpilim geçmedi. Bilmiyorum başkasının geçti mi. 20 yıllık iktidara karşı çıkmamızın sebebi adam kayırmacılıktı. Biz yapmıyoruz. Bunun ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördüm. İnsanlar geliyor, ihtiyacı, hakkı olanlara avantaj sağlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Temel atma toreniCocuk evi temel atma toreni