Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tezcan Galvaniz’de anlaşma sağlandı

Tezcan Galvaniz’de işçilerin iş kıyafeti almak için başlattıkları eylem sona erdi. Sendika ve işveren arasında yapılan görüşmede işçiler için kıyafet sipariş edildi, iki günlük eylem ücretinin kesilmemesine ve iş yerinde iş barışını sağlayacak adımlar atılmasına karar verildi.

Tezcan Galvaniz’de işçilerin iş

Kartepe Aslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Tezcan Galvaniz fabrikasında çalışan işçilerin işverenin kışlık elbiselerini vermemesi üzerine Salı günü sabah başlattıkları eylem bu akşam bitti. Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Suriye Çatak Tek’in haberine göre; Öz Çelik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikada sendika ve işveren arasında yapılan 2,5 saatlik görüşmenin ardından iş elbiselerinin siparişi verildi. Yarın sabah işçilerin iş başı yapacağı fabrikada iki günlük eylemin ücreti de işçilerden kesilmeyecek. İşveren temsilcileri, fabrikada işçilere daha saygılı bir yönetim sergileyecekleri konusunda söz verdi.

İŞÇİLERE SAYGILI, HAKLARINI VEREN BİR ANLAYIŞ TALEP EDİLDİ

İşçilerin tüm sıkıntılarının dile getirildiği toplantıda özellikle eylem sırasında işçilere yemek verilmemesi, servislerin iptal edilmesinin insani bir davranış olmadığına dikkat çekildi. İşçilerin iş sağlığı ve iş güvenliği kapsamında talep ettikleri iş elbiselerinin en doğal hakları olduğunun altını çizen sendika, işçilere saygılı, haklarını veren bir anlayış talep ettiklerini belirtti.

İŞVEREN YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYOR

İşveren temsilcilerinin işçilerin haklı olduğunu, bundan sonra işçilerin işverene, işverenin işçiye saygı duyduğu bir ortamı oluşturacaklarını, yeni bir sayfa açtıklarını söyledikleri öğrenildi. Ayrıca işveren temsilcilerinin sürekli ulusal ve yerel basında kötü haberlerle anılmaktan da rahatsız oldukları belirtildi.