Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOKİ ihaleleri ocak ayında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kocaeli Kongre Merkezinde “Büyük Dönüşüm Kocaeli” başlıklı geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kocaeli Kongre Merkezinde “Büyük Dönüşüm Kocaeli” başlıklı geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

İHALELER OCAKTA

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın konuşmasının ardından TOKİ Başkanı Ömer Bulut şunları söyledi: “İzmit Sekbanlı ve Sepetçi konutları ihalesi 2 ayrı etapta ocak ayı içinde yapılacak. Körfez’deki 1.500 konut için ihalemizi ocak ayında yapacağız. Kocaeli’de çok değerli projemizi hayata geçiriyoruz. 6 ilçemizde kentsel dönüşüm çalışmasına başlıyoruz. Toplam 3.858 konutluk kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. Bakan Murat Kurum’dan önce konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz dikkat çeken sözler söyledi. İşte Vali Yavuz’un o konuşması: “Önceden Yurtdışına gittiğimizde biz ne zaman bu hale geleceğiz diye hayıflandığımız yılları hatırlıyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan döneminde sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirilmiştir. Eskiden ezik, ne zaman biz bir şey başaracağız ve rekabet edeceğiz diye düşünürdük. Yurt dışına giden insanlarımız asimile olurdu.

AZERBEYCAN’I ÖRNEK VERDİ

İşte bu dönemde bunlar geride kaldı. Çok büyük işler yapılıyor. Otoyolları görürdük, kamyonların arkasında kuyruklarda saatlerde beklerdik. Şimdi ise Türkiye’nin her tarafında otoyollarla buluşuyoruz. 90’lı yıllarda Azerbaycan gözümüzün önünde işgal edilirken elimizden bir şey gelmiyordu. 27 yıl sonra Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki zaferi bu büyük bir devrimdir. Bu devrimi gören küresel güçler de Türkiye’yi kuşatmaya çalışıyor. Diriliş ve kıyamı onlar da gördü. Allah’ın izniyle böyle bakanlarımız, böyle çalışan genel müdürlerimiz olduğu sürece, her şeyden önce vizyonu ve misyonuyla hedef gösteren Cumhurbaşkanımız olduğu sürece geri dönmeyeceğiz.”