Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOKİ ilk iş yerim çekilişi ne oldu?

TOKİ’nin başlattığı “İlk İş Yerim” kampanyasında hala Kocaeli’de bir çekiliş yapılmadı. Vatandaş Başiskele TOKİ’den haber bekliyor.

TOKİ'nin başlattığı "İlk İş

Üretim ve istihdama katkıda bulunmak, daha sağlıklı ortamda iş hayatının devamlılığını sağlamak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ’nin başlattığı “İlk İş Yerim” kampanyasından mesleğini fiilen icra eden ilgili oda üyelerinin, vergi mükellefi esnafın ve ustalık veya iş yeri açma belgesi bulunan çalışanların uygun peşinat ve ödeme koşullarıyla faydalandırılması planlanıyordu.

Proje kapsamında ise Kocaeli’de toplam 450 iş yeri yapılacaktı. Bu iş yerlerinin tamamı Başiskele’de inşa edilecekti. 50 – 100 – 150 – 200 metrekare büyüklükte olmak üzere 4 tipte yapılacak olan iş yerleri ile ilgili başvuru ücretleri ise 2 bin TL olacaktı.

Projenin bu ayağına başvuracaklar için projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları şartları aranıyordu. Ancak Kocaeli’de hala projeler kapsamında çekilişler başlamadı. Vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları şu ifadelerle dile getiriyor: “Kocaeli Başiskele TOKİ ilk iş yerim kura çekilişleri ne zaman yapılacak. E devletten takip ediyorum halen süreç ediliyor ifadesi görünüyor. Bu süreç ne kadar devam edecek bilgi alamıyoruz. Muhatap yok. Bu konuda bir duyuru yok. Parayı vereli nerede ise 2 yıl oldu bir geri dönüşte yok.”