Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tolga Papakçı TÜPRAŞ temsilciliğine aday

TÜPRAŞ’ta temsilcilik için Tolga Papakçı aday olduğunu duyurdu.

TÜPRAŞ’ta temsilcilik için Tolga

TÜPRAŞ’ta ek zam eylemlerinde sendika tarafından eylemlerin bitirilmesi kararı sonrasında Petrol İş Sendikası TÜPRAŞ iş yeri temsilcileri istifa etmişti. Petrol İş Sendikası iş yeri temsilci seçim tarihini 24 Şubat 2023 olarak duyuruldu. CHP Körfez eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tolga Papakçı sosyal medya hesabı üzerinden temsilciliğe aday olduğunu duyurdu.

“HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ OLMAYACAK”

Papakçı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Arkadaşlar bizler emeğinden baska satacak birşeyi olmayan işçileriz. Her işçi, sendikada konuşabilmeli, karar mercilerine etki edebilmelidir. Sendika yönetimleri şeffaf olmalı, işçiye hesap vermelidir. Sendikal mücadelede yeni bir anlayış için adayım. İşçi demokrasisi en temel sözümdür. Sendika içi demokrasiyi eksiksiz bir şekilde uygulayacağıma söz veriyorum. Tüm sendikal organlarda ve tüm bölümlerde eşit temsil ilkesini uygulayacağıma söz veriyorum. Bağlı olduğumuz Kocaeli Şube ile olan her diyaloğu şeffaf bir şekilde bütün işçi arkadaşlara açıklayacağıma söz veriyorum. Bu saatten sonra kimliğimi bir kenara bırakarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağıma söz veriyorum.

“ELİMİZDE OLANI BİLE KAYBEDİYORUZ”

Ben TÜPRAŞ’taki işçi kardeşlerime , abilerime ‘mücadele’ kelimesini hatırlatmak istiyorum. Bu olmadan bir yere varamayız. Bugün sahip olduğumuz bütün haklar geçmişte bizim gibi işçiler mücadele ettiği için var. Emeklilik hakkı, sigorta, 8 saat çalışma. Tüpraş işçisinin Yüksek Hakeme gitmeden önceki hakları… Şimdi ise elimizde olanı bile kaybediyoruz. Mücadeleden aldığımız rüzgarla, mücadeleci ruhla TİS taslağı hazırlanırken neleri değiştirebileceğimizi düşünsenize. Mücadeleden kastım kavga dövüş değil. Bir araya gelerek yan yana durarak kendi çıkarımız için ne yapacağımıza birlikte karar vermek. Destek verin hep birlikte kazanalım.”