Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Toplu sözleşme görüşmelerinde Genel İş Sendikası İzmit Belediyesi’ne teklif verecek

Bir önceki toplantıda İzmit Belediyesi bin 800 işçi için yaklaşık yüzde 50 zam teklifinde bulunurken teklifi yetkili sendika değerlendirdi. Genel İş Sendikası bugünkü toplantıda kendi tekliflerini sunacak.

Bir önceki toplantıda İzmit

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit Belediyesi’nde yaklaşık bin 800 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri ocak ayında başlamıştı. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası tarafından ilk grup için 450 TL, ikinci grup için 460 TL, üçüncü grup için 470 TL, dördüncü grup için 480 TL, beşinci grup için 505 TL ve altı ve yedinci grup için ise 520 ve 570 TL günlük ücret talep ediliyordu. Bu talep yaklaşık yüzde 80’lik bir maaş artışına denk geliyor.

BELEDİYE YÜZDE 50 TEKLİF ETTİ

28 Şubat 2023 tarihinde yapılan dördüncü toplantıda sendika yüzde 80 zam talep ederken belediye yönetimi ise maddelerle oranlayınca yüzde 50 civarı teklif sundu. Toplantıda geçici görev yardımı 150 TL olarak, hastalık yardımı ve diğer sosyal yardımlar da taslaktaki haliyle geçti. Yakacak yardımı ise sosyal yardım olarak belirlenen ek madde ile birleştirilerek aylık 400 TL olarak, günlük yemek parası ise 79 TL olarak belirlendi.

“TEKLİF VERECEĞİZ”

Vedat kucukSendika, teklifi değerlendirmesinin ardından bugün belediye yetkilileriyle tekrar masaya oturdu. Görüşme öncesi açıklama yapan Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, “Geçen hafta bize verilen teklife karşılık değerlendirme yaptık. Şimdi biz işverene teklif vereceğiz. O teklife göre süreç devam ediyor. Toplu sözleşme bir süreçtir. Bir şeyin bitmesi için iki tarafın uzlaşması gerekiyor. Genel anlamda bir mutabakat henüz oluşmadığından aramızda bir ufak rakam farklılıkları var; bunları masada konuşarak çözüyoruz” dedi.

“DERDİMİZ HERKESİN EVİNE GÖTÜRECEĞİ EKMEĞİ BÜYÜTMEK”

“Bu sürecin işçi arkadaşların lehine bitirilmesini istiyoruz” diyen Küçük, “Toplu sözleşme sürecini nasıl bundan 3 yıl önce yaptık ve masada imzaladık, derdimiz bir an önce toplu sözleşmeyi sağlıklı şekilde bitirip herkesin evine götüreceği ekmeği büyütmek. Şu anda zaten bizimle birlikte 4, 5 tane süren toplu sözleşme görüşmesi var. Her iki tarafın masada rakamlarla uzlaşması bekleniyor. İnşallah en kısa sürede ortak noktada buluşuruz. Bu sürecin işçi arkadaşların lehine bitirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.