Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tramvay 2022’de Kocaeli Şehir Hastanesi’ne ulaşacak..!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu dün katıldığı toplu açılış töreninde İzmit Akçaray Tramvayı’nın 2022 yılında Kocaeli Şehir Hastanesi’ne ulaşacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu dün Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kocaeli İl Kongresi sonrasında toplu açılış törenine katıldı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Karaismailoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen   İzmit Akçaray Tramvayı‘nın 2022 yılında Kocaeli Şehir Hastanesi’ne ulaşacağını duyurdu.

BAKAN AÇIKLADI

Karaismailoğlu şöyle konuştu: “Bugün  bünyesinde 6 farklı hastane 1218 yatak kapasitesiyle Marmara Bölgesi’nin en önemli sağlık kampüslerinden biri olan Kocaeli Şehir Hastanesine gelecek olan vatandaşlarımız için süreyi kısaltan, güvenli ve konforlu yollarımızı açıyoruz. Hepimizin iftihar ettiği dev sağlık kampüsünün bağlantı yolları, ülkemizin dört bir yanında dünya standartlarının ötesinde verilen sağlık hizmetlerinin daha çok sayıda insana ulaşmasında vesile olacak. Ülkemiz için böylesine önemi olan göz bebeğimiz Kocaeli’de, sağlık hizmetlerinin daha iyi ve daha modern şartlarda erişilebilir olması amacıyla D-605 Karayolu Solaklar Kavşağı projesi hayati önem taşıyordu.

ULAŞIM AKICI OLACAK

5 kilometresi 2×2 bölünmüş yol, 2,7 kilometresi  bağlantı yolumuz kapsamında, 13 adet farklı açıklıklarda toplam 886 metre uzunluğunda köprü ve farklı kesitlerde 20 adet kutu menfez inşa ettik. Bu projeyle hem şehir içi trafik yükünü hafifettik hem de yakıt ve zamandan tasarruf sağladık. En önemlisi ise Kocaeli Şehir Hastanesinde ulaşımın akıcı rahat ve emniyetli bir şekilde yapılmasını tesis ettik. Öte yandan Kocaeli Şehir Hastanesi için tramvay ihalemizi eylül ayında gerçekleştirdik. 2 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. 3.1 kilometre uzunluğundaki hattımızda 5 istasyon yer alacak. Tramvay saatte 50 kilometre hızla ulaşımı sağlayacak. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.”