Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulu Projesi start aldı

Kocaeli’deki öğrencilere çok yönlü katkı sunacak olan TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulu Projesi açılış töreni yapıldı

Kocaeli’deki öğrencilere çok yönlü katkı sunacak olan TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi

TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulu Projesi açılış töreni Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan,  Kocaeli İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Çelebi ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Çiğdem Ayanoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Mert Tepekıran ,Cahit Elginkan Anadolu Lisesi Müdürü Atilla Demir, İzmit Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aytaç Satıcı, proje uzmanları, eğitmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLER DENEYİM KAZANACAK

İzmit BİLSEM sahipliğinde Selçuk Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Atılım üniversitesi işbirliğinde hazırlanan Özel Yetenekli Öğrencilerle Çok Boyutlu Bilim Okuryazarlığı Projesi TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. İzmit BİLSEM Müdür Yardımcısı Hayriye Sultan Tunç’un yürütücüsü olduğu projenin amacı Özel yetenekli öğrencilerin, büyük dünya problemlerinin çözülmesi için sorumluluk hissetme ve modern yaşamın içinde uzmanlaşmalarına destek olacak enformasyon, medya, finans, sağlık, istatistik ve teknoloji okuryazarlığı becerilerinin kazandırılması ve bu okuryazarlık türlerinin çeşitli alanlarda kullanımına dair deneyimler edinmesi.

SOSYAL DUYGUSAL BECERİ

Bu beceriler, ulusal kalkınma ve uluslararası önemli başarılar elde etmede kilit rol oynuyor. Bu bilişsel becerilerin yanında özel yeteneklilerin üstün bilişsel becerilerini insanlık yararına çalışmalara yöneltmelerini destekleyecek sosyal duygusal becerilerini desteklemek, sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak öğrencinin bütüncül gelişimini sağlamak açısından önem arz ediyor. Bu projede ayrıca, özel yetenekli öğrencilerin hem bilişsel hem de sosyal- duygusal becerilerini geliştirmesini sağlamak amaçlandı.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Projenin hedef kitlesi İzmit ve Gebze ve Sakarya BİLSEM’den katılan 24 özel Yetenekli öğrenci oluşturmaktadır. 13-17 Eylül 2021 tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştirilecek Özel Yetenekli Öğrencilerle Çok Boyutlu Bilim Okuryazarlığı Projesi İzmit BİLSEM, Kocaeli Bilim Merkezi, Kocaeli büyükşehir belediyesi Halk Kütüphanesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Ormanya Doğal yaşam Parkı’nda çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.