Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜGVA’dan yurdun alınması, Ak Partililere çok dokundu!

TÜGVA protokolü iptal edildikten sonra Ak Partililerden peşi sıra tepki gelmeye başladı. Dün akşam sosyal medya hesabından açıklama yapan Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile KYÖD arasındaki alkollü işletmenin kiralanabilmesiyle ilgili 10 yıllık sözleşme konusunu gündeme taşıdı.

TÜGVA protokolü iptal edildikten

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart seçimlerinde İzmit Belediye Meclisi’nde çoğunluğu elde etti. CHP’lilerin ilk işi bir önceki dönem iptal edemedikleri TÜGVA ve Ensar Vakfı protokollerini iptal etmek oldu. Ensar Vakfı geçtiğimiz dönem yaşanan tartışmalar sonrasında kullandığı kültür merkezinden çıkmıştı. Ancak TÜGVA kendilerine tahsis edilen ve işleterek ciddi paralar kazandığı yurt binasından çıkmamıştı. İzmit Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında protokoller iptal edildi. TÜGVA’yla ilgili mahkeme, müfettiş ve Sayıştay kararlarını hatırlatan İzmit Belediyesi yönetimi TÜGVA’dan yurt binasını geri aldı.

MEHMET AKİF YILMAZ’DAN AÇIKLAMA

TÜGVA protokolü iptal edildikten sonra Ak Partililerden peşi sıra tepki gelmeye başladı. Dün akşam sosyal medya hesabından açıklama yapan Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile KYÖD arasındaki alkollü işletmenin kiralanabilmesiyle ilgili 10 yıllık sözleşme konusunu gündeme taşıdı. Yılmaz’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Bu meclise can kurban  diyerek açtıkları ilk Meclis’te, gençleri, ayrıştırma siyasetlerine kurban ettiler Onbinlerce Üniversite öğrencisinin yaşadığı İzmit’te, beş yıl boyunca ‘bir yurt da ben yapayım’ demediler. Aksine varolan ve gençlere hizmet eden Türkiye Gençlik Vakfı yurdunun sözleşmesini feshederek işe başladılar. ‘Artık burada Cumhuriyet çocukları kalacak’ dedirterek mevcut öğrencileri Cumhuriyet karşıtı ilan ettirdiler. Amaçları nedir? Gençleri kamplaştırıp kavga ettirmek mi?

CHP’NİN İZMİT’TEKİ YOL HARİTASI

CHP, İzmit’teki yol haritasını ilk Meclisteki tavrıyla ortaya koymuş oldu: Ayrıştıran, partizan, hukuk tanımaz ve kibirli… Meclis çoğunluğu kurban olsun size, yazık. Bugüne kadar Kocaeli’de hiçbir Ak Parti belediyesi, hangi fikirden olursa olsun gençlere hizmet eden bir kurumun sözleşmesini feshetmedi, aksine destek verdi. KYK Yurtlarımızla birlikte Üniversite öğrencilerimize en kaliteli barınma hizmetini vermeye devam edeceğiz. Hiçbirini ayrıştırmadan…”