Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜPRAŞ işçileri temmuz ayını dört gözle bekliyor

TÜPRAŞ işçisi temmuz ayında verileceği ifade edilen ek zam için gözünü kulağını açtı. Temsilciler, şube yönetimiyle görüşerek taleplerini iletecek.

TÜPRAŞ işçisi temmuz ayında

Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu TÜPRAŞ’ta 2023 yılı başında altı aylık yüzde 15.4 zammın üzerine yüzde 9.60’lık ek zammı kabul etmeyen işçiler iş yavaşlatma eylemleri gerçekleştirmiş, sosyal medyada günlerce sesini duyurmaya çalışmıştı. TÜPRAŞ işvereni ise sendika ile yaptığı görüşmelerde Temmuz ayını işaret etmiş; bunuz üzerine sendika eylemleri sonlandırma kararı almıştı.

TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE NE KADAR EK ZAM VERECEK?

Bu kararın ardından Petrol –İş Kocaeli Şubesi’ne tepki gösteren işçiler şube yönetiminin istifasını talep etmiş, yaşanan tartışmalar sonucu 6 işyeri sendika temsilcisi istifa etmişti. Bugün gelinen noktada ise TÜPRAŞ işçileri Temmuz ayında yapılacağı sözü verilen ek zammı dört gözle bekliyor.  Yarın TÜPRAŞ iş yeri temsilcileri şubede yapacakları görüşmede işçilerin taleplerini iletecek. Yılın ilk çeyreğinde 6 milyar 748 milyon 73 bin lira kar eden TÜPRAŞ’ın işçilere ne kadar ek zam vereceği ise merak konusu.