Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Metal Sendikası Kocaeli adayı Nagihan Özcan: Sendika işçinin yanında durmadı

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkan adayı Nagihan Özcan, genel kurulda, “Sendika işçinin yanında durmadı, haksızlığa yol verdi. Biz yöneticisini özgürce eleştirebildiği bir sendika olması için yola çıktık. Bu yarışa çok adaletsiz koşullarda katıldım” dedi.

Türk Metal Sendikası Kocaeli

Nazim Ozgun Erbulan 1Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi 6’ıncı Olağan Genel Kurulu bugün Emex Otel’de başladı. Türk-İş Genel Sekreteri, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın yanı sıra Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Öztekin Kaşukçi, Petrol İş Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Meral Oğuz, Şube Başkan Adayı Nagihan Özcan, delegeler ve üyeler katıldı. Seçimde 200 delege oy kullanacak. Genel kurulun Divan Başkanlığı’nı Genel Başkan Pevrul Kavlak yaptı.

“SENDİKANIN SORUNLARI ÇÖZMESİNİ İSTEMEK SUÇ MU?”

Şube başkan adayı Nagihan Özcan, “27 yıldır bu sendikanın üyesiyim. Sendikalar işçilerin hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için oluşturulmuş yapılardır. Bunun böyle olmadığının ete kemiğe bürünmüş haliyim. 27 yıl emek verdiğiniz bir işyerinde, sendikanın yaşadığınız sorunları çözmesini istemek suç mu? Sorunlar için şubeye gitmek suç mu? Biz sadece bunu yaptık. Sıcak bir çay içip derdimizi anlatmak istedik. Gecemi gündüzüme kattım, yeni doğan bebeğimle ilgilenemedim” dedi.

“İŞÇİSİNİN YANINDA DURMADI”

Özcan, “Çalışmaktan hiç gocunmadım ama bu fedakarlıkların hepsini bir kalemde silip attılar. Yılların emeğini yok saydılar. Sadece promosyonu sorduğum için kapının önüne konuldum. Ne ben ne de atılan hiçbir arkadaşımız bunu hak etmedik. Şimdi biz kazanalım dedik. Çünkü biz kazandığımızda sendikamız da kazanacak. Sendika işçinin yanında durmadı, haksızlığa yol verdi. Biz yöneticisini özgürce eleştirebildiği bir sendika olması için yola çıktık. Bu yarışa çok adaletsiz koşullarda katıldım. Delege listeleri ve iletişim bilgileri bana verilmedi. Bazı fabrikalarda seçim çalışması yapmam engellendi. Her işçi özgürce aday olabilmeli ” ifadelerini kullandı.