Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Metal Sendikası Kocaeli genel kuruluna dava!

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi genel kurulunda aday olan Nagihan Özcan, seçimlerde usulsüzlük yaşandığını belirterek dava açtı.

Türk Metal Sendikası Kocaeli

10 Aralık’ta Emex Otel’de gerçekleşen Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi’ne başkan adayı olan Nagihan Özcan şube genel kurulunda usulsüzlük yaşandığını söyleyerek dava açtı. Nagihan Özcan’ın şube başkanlığı ve organ seçimlerinin kanuna, anayasaya ve sendika tüzüğüne aykırılık iddiasıyla açtığı dava kabul edilmesi halinde seçimler iptal edilecek.

BİRÇOK İDDİADA BULUNDU

Nagihan Özcan, şube genel kurulunda temsilciler tarafından oy kullanan delegelerden kendisine ait oy pusulalarını getirmelerinin ve oy kullanırken resim çekmelerinin istendiğini ve gizli oy ilkesi ihlal edildiğini dile getirmişti. Nagihan Özcan genel kurulun ardından yaptığı açıklamada sendikanın daha önceki genel kurullarının üyelere açık yapıldığını ama bu sefer sendika üyesi işçilerin ve avukatının dahi içeri alınmadığını ifade etmişti. Nagihan Özcan’ın listesinde yer alan sendika üyesi işçilerin adaylığı önce kabul edilmemiş, Özcan’ın divana yaptığı yazılı itirazlar sonrasında adaylıklar kabul edilmişti.  Özcan, genel kurul boyunca avukatı içeri alınmadığı için tüm itiraz süreçlerini tek başına yürütmek zorunda kaldığını ve yalnızlaştırılmaya çalıştığını ifade etmişti.