Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de bir ilk: Muhtarhane açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından balıkçı restoranının tadilatlarının yapılmasının ardından muhtarların talepleri nedeniyle Muhtarhane isimli sosyal tesis kuruldu. Programda bu tesisin Türkiye’de bir ilk olduğu belirtilirken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Türkiye’de bir ilk. Biz de ilklerin belediyesiyiz. Türkiye’de birçok ilke imza attığımız gibi bu konuda da bir ilke imza atmış oluyoruz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından

Özgun imzaKocaeli Büyükşehir Belediyesi muhtarların talepleri doğrultusunda İzmit Karabaş Mahallesi’nde bulunan ve kira sözleşmesi sona eren 2 No’lu balıkçı restoranında gerekli tadilatlar yapılarak yeni bir sosyal tesis kuruldu. Muhtarhane adı verilen sosyal tesis bugün yapılan törenle hizmete sunuldu. Düzenlenen törene Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, muhtar dernekleri temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

“TÜRKİYE’DE BİR İLKTİR”

BIRLIKTESaygı duruşu ve İstikal Marşı’nın ardından pogramın açılış konuşmasını yapan İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, “Muhtarlar olarak mahallemizin sorunları ve vatandaşlarımızın talebini kurum ve kuruluşlara iletirken bazen saatlerce beklemek zorunda kalıyorduk. Sosyal alan da kullanabileceğimiz yerimiz yoktu. Bu önemli bir eksiklikti. Aynı zamanda Türkiye’de bir ilktir. Böyle bir tesisin muhtarlarımız için çok faydalı olacağını yürekten inanıyoruz. Her zaman yanımızda olan Başkanımız Tahir Büyükakın’a ve ekibine saygı ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.

“GÖZÜMÜZ, KULAĞIMIZ HEP MUHTARLARIMIZDA”

Kızıl’ın ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Türkiye’de bir ilk. Biz de ilklerin belediyesiyiz. Türkiye’de birçok ilke imza attığımız gibi bu konuda da bir ilke imza atmış oluyoruz. Bu bizim için gurur meselesi. Gözümüz, kulağımız hep muhtarlarımızda oldu. Cumhurbaşkanımızın da talimatı hep böyle olmuştur. Milletin iradesinin üstünde başka bir irade yok. Muhtarlarımız da bu iradeyle seçiliyor. Halkın iradesini aktaran muhtarlarımızı dinlemek de bizim için birinci vazife. İlk günden bu yana hiçbir görüşten ayrım yapmaksızın tüm muhtarlarımıza eşit mesafede durduk. Bunun en önemli göstergesi bunu kurumsal yapıya dönüştürmemiz” dedi.

“HER SEFERİNDE BİZE KADAR ÇIKMASI GEREKİYOR”

Büyükakın, “Önceden dilekçe verdiğiniz bir yer evvelinde vardı. Dilekçeler oradan alınıp çözüm masası, beyaz masaya farklı farklı isimlerBUYUKAKIN 3 alan yerlere verilen dilekçeler gibiydi. Yani muhtarlık dairemizin aslında bir iş yapma kapasitesi, becerisi yoktu; sadece oradan evrak gönderiliyordu. Dilekçe kabul merkezi gibi çalışıyordu. Bizzat muhtarların aktaracaklarını dinleyecek, en yukarıya taşıyacak mekanizma kurulmalıydı. Bizim ağalık yapma derdimiz, biat etmesini beklediğimiz insanlar yok. Karşımızda seçilmiş, halkın iradesiyle takdir görmüş insanlar var. Bizim yapmamız gereken kurumsal yapı kurmak, iş yapma becerisi olan mekanizma oluşturmak ve onların problemlerine çare olacak sistemi kurmak. Her seferinde olay bize kadar çıkması gerekiyor. Bizim artık yeni Türkiye’de kurumsal çözüm üretmemiz lazım dedik; gereğini yaptık” ifadelerinde bulundu.

“BANA GELMEMESİNİ SAĞLIYORSA İŞİNİ İYİ YAPIYOR DEMEKTİR”

“Sistemler olmalı. İnsanlara bağlı kalmamalı bu işler” diyen Büyükakın, “Bir başkan geldi muhtarla arası iyi oldu; onun sorunu çözüldü. Ben buraya ilk kez geliyorum. Beni belediyeden birileri buraya getirmeseydi, ‘Muhtarhanenin açılışı var, buyurun’ deseydi nerede diye soracaktım. Eğer benim daire başkanım bana işin gelmemesini sağlıyorsa işini iyi yapıyor demektir. Bir yerlere ulaşma gereği duymuyorsanız ve A Takımı gibi birçok problemi noktasında, yerinde çözüyorsanız o zaman başarı yavaş yavaş geliyor demektir. Bütün meseleler bana geliyorsa orada bir yanlış vardı dedim daha önceki toplantılarda. Ekibimiz, A Takımımızla birlikte muhtarlarımızın dertlerine deva oluyorlar. Bunu da şuradan anlıyorum; bana telefon gelmiyor. Başkanı takdir değil, çalışanları, üretenleri takdir etmeniz için alkış istiyorum. Hizmet edenin, çalışanın takdir edilmesi başka bir erdemdir. Başta daire başkanıma, şube müdürlerime, genel sekreter yardımcılarıma, genel sekreterime bizim yükümüzü aldıkları, bize zaman kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SEDDAR YAVUZ“BU ŞEHİR ÖNCÜ ŞEHİR”

Büyükakın’ın ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz yaptığı konuşmada, “Kocaeli ilkler şehri olmuştur. Rol model şehir olmuştur diye Ankara’da ifade ettim. İnşallah daha nice ilklerde hep berber buluşuruz. Bu şehir Türkiye’nin öncü şehri. Dünyayla yarışan şehir. Bu şehre ilkler yakışır” dedi.

İÇİNDE NELER VAR?

Yapılan açıklamada, “Yaklaşık 350 metrekare kapalı, 320 metrekare açık alana sahip olan tesiste, oturma alanı, toplantı odası, idari ofis, mescit, mutfak, personel giyinme odaları ve depo bölümleri bulunmaktadır. İçeride 75, dışarıda 60 olmak üzere toplam 135 kişilik oturma kapasitesine sahip olan Muhtarhane’de 4 personel hizmet verecek” denildi.

Muhtarhane

BIRLIKTE 2