Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de corona virüsünün biteceği tarihi verdiler!

Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi’nin hazırladığı rapora göre Türkiye’de corona virüsünün biteceği tarih belli oldu. Virüs 8 Eylül 2020’de sona erecek.

Singapur Teknoloji ve Tasarım

Dünya çapında koronavirüsten etkilenen insanların sayısı 5.5 milyonu geçerken Singapur’da dikkat çekici bir araştırma yapıldı. Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi’nin yaptığı ve Mayıs ayında güncellediği araştırmada yapay zeka aracılığıyla salgının ülkelerde ne zaman biteceği belirlendi. Modellemenin iddiasına göre Türkiye’de Covid-19’un bitmesi için 120 günden fazla var.

Koronavirüse karşı mücadelede bilim insanları zamanla yarışırken, salgına zamanında müdahale ederek takdir toplayan ülkelerden biri olan Singapur’da çarpıcı bir araştırma yapıldı.

MODELE GÖRE 8 EYLÜL’DE BİTECEK

Singapurlu bilim insanları Türkiye ile ilgili olan öngörülerin 6 Mayıs 2020 tarihine kadarki verilerden alındığını açıkladı. Uzmanlar modellemeye göre Türkiye’de corona virüsünün bitmesi için yaklaşık 120 günlük bir süreye ihtiyaç duyulduğunu iddia etti.

KULLANIMA KAPATILAN RAPOR

Kamuoyunun kullanımına kapatılan raporda, salgının hangi ülkede kaç gün daha devam edeceği hazırlanan yapay zeka ve modelleme ile belirlendi. Grafikteki dikey çizgide gün bazında değişken yer alırken yatay çizgide ise, “Teoride salgının 7 Mayıs’tan itibaren bitmesi öngörülen gün sayısı” gösterildi. Grafikte Türkiye’nin karşısında 121 gün gösterilirken, değişkenlik gösteren gün sayısında da 5 işaret edildi.

Hazırlanan grafikte Türkiye’de corona virüsü salgınının biteceği tarih olarak 8 Eylül 2020 gösterildi.