Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’nin giyim devlerine ceza yağmuru

Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin önde gelen giyim markalarına ‘indirimlerin gerçeği yansıtmadığı’ gerekçesiyle ceza kesti. Beymen, Ramsey, Sarar ve Vakko gibi giyim devlerinin bulunduğu firmalara 4,8 milyon TL idari para cezası verildi

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin önde gelen giyim markalarına 'indirimlerin gerçeği yansıtmadığı'

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, mağazalarında ve internet sitelerinde uyguladıkları ‘indirim’ kampanyalarının gerçeği yansıtmadığı nedeniyle Türkiye’nin önde gelen hazır giyim üreticilerine para cezası kesti.

Takvim’den Barış Şimşek’in haberine göre; kurulun yaptığı incelemelerde çok sayıda giyim üreticisinin indirim kampanyalarında kullandığı ‘Yüzde 80’e varan’ gibi ifadelerin aldatıcı olduğunu tespit etti.

ÜRÜNLERİN FİYATI DEĞİŞMEDEN ‘İNDİRİM’ YAPILDI

Ayrıca indirimli olduğu iddia edilen ürün fiyatlarının son 30 günlük fiyat periyoduyla karşılaştırıldığında esasen indirim uygulanmadığı da bakanlığın tespitleri arasında yer aldı.

HERKESE YETECEK SANILAN ÜRÜNDEN 11 ADET ÇIKTI

Bunun yanında tüm ülkede reklam kampanyası ile duyurulan ürünlerin stok miktarının çok az olduğu, sanki talep eden herkese ürün yetecekmiş gibi algı oluşturulmasına rağmen bazı ürünlerden stokta sadece 11 adet olduğu da belirlendi.

4,8 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ

Uygulanan indirimlerin gerçeği yansıtmadığı tespiti üzerine ceza yazılan firmalar arasında Beymen, Vakko, Cacharel, Sarar, Boyner, Network, Ramzey, D’S damat yer aldı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TOKİ, Kocaeli’nin de aralarında yer aldığı 64 ilde 20 bine
Sıradaki Haber TOKİ Kocaeli konut satışı için düğmeye bastı: Toplam 423 daire için şartlar belirlendi!