Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tutuş: Burada milletle dalga geçiliyor!

İzmit Belediye Meclisi’nde halk ekmek için yapılan arsa satışının başka alanlarda kullanılmasına AK Parti grubu eleştiri getirdi.

İzmit Belediye Meclisi’nde halk
SEBO İMZA

İzmit Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan meclis oturumu bugün gerçekleştiriliyor. 11 gündem maddesini görüşüldüğü meclis oturumuna İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, katılmadı. Son meclis toplantılarına katılmayan ve ak parti grubunca eleştirilen Hürriyet’in Kahramanmaraş’ta olduğu öğrenildi. Meclisi Necat Çakır yönetti.

40 MİLYON NEREDE?

Muharrem Tutuş, “Halk ekmek tesisiyle ilgili 40 milyona arsa satış onayı veriyoruz. Yapmıyorsunuz. Burada milletle dalga geçiliyor. Sosyal tesis yapacağız denildi yine onay verildi yapılmadı. Halk ekmek için satıştan elde edilen 40 milyon TL nerede kullanıldı. Aylardır EYT’lilerden bahsediliyor. EYT’lilere 35-40 milyon verilecek. Son 2-3 ayda satılan arsalardan elde edilen gelir 70 milyon TL. EYT’lilerin ödemesini burunlarından getiriyorsunuz. 40 milyon kaynağı kullandıysanız nerede kullandınız?” dedi.

DEVRİM BAL CEVAP VERDİ

CHP’li Devrim Bal, “Hem halk ekmek, hem kreş hem de araçlar için yetki alınmıştı. Sadece halk ekmek değil. Mobil ekmek fırını için istediğimiz araç afet durumları için kullanılacak” dedi. Tutuş, “Elimde madde var. Burada araç yok. Halk ekmek ve kreş diyor. Bugün yine diyeceksiniz ki EYT’lilere arsa satıp paranızı verecektik izin vermediler. Bir icraat yapaksanız yetki veriyoruz. Millet buraya bizi süs diye göndermedi. Ancak 1 ay önce biz eser koyacağız deyip 1 ay sonra yapmayacağız diyorsunuz. Bu milletle dalga geçmektir” ifadelerini kullandı.